Skip navigation

Video: uusi valokuvanäyttely valmistuu Helsinki-Vantaalle

Artikkeli julkaistu
20.04.2015 klo 04:00
Taideteos naisesta sinisessä mekossa kiipeämässä lentokoneeseen.
Miten muoti ja trendit ovat vuosien saatossa vaikuttaneet lentoemäntien työasuihin? Muistatko vielä tyylikkäät minkkihatut tai Finnhostessien kirkkaankeltaiset ”pannumyssy”-leningit?

Helsinki-Vantaalla avataan ilmailuaiheinen valokuvanäyttely Blue Wings of Time 29. huhtikuuta 2015. Se luo katsauksen lentomatkailun ja samalla suomalaisen työvaatesuunnittelun historiaan vuodesta 1947 alkaen.

Aidot, ja aikoinaan käytössä olleet  Finnairin virkapuvut haettiin Ilmailumuseon kätköistä, puettiin malleille ja tilanteet lavastettiin vastaamaan omaa aikaansa. Syntyi kahdeksan upeaa teosta, jotka Tampereen Visuaaliviestinnän Instituutin opiskelijaryhmä kuvasi näyttelyä varten.

Blue Wings of Time -näyttely sijaitsee terminaali 2:n Saapuvat 2A -aulassa. Näyttelyyn on vapaan pääsy kaikilla, jotka asioivat lentoasemalla. Näyttely on avoinna 24/7.

Vielä ehtii!

Saapuvat 2:n Photo Galleryssä on tällä hetkellä esillä Krister Löfrothin näyttely "Naiset lentävät - Antigravity Women".  Näyttely päättyy muutaman päivän sisällä, mutta ehdit vielä nähdä sen. 

Katso lisää tietoa ilmailukuvien näyttelystä

Matkustus