Skip navigation

Viisi vinkkiä edulliseen unelmalomaan

Artikkeli julkaistu
28.02.2015 klo 08:00
Lentokone nousee taivaalle.
Lomakuume nousee, mutta matkakassa ammottaa lähes tyhjänä? Finnmatkat kokosi vinkkilistan, jonka avulla pääset paratiisirannalle pienelläkin budjetilla.

1. Vältä koulujen lomasesonkia

Jos lomailuajankohtasi joustaa, nauti joulunpyhistä ja koulujen kesälomista Suomessa. Säästät rahaa suuntaamalla unelmalomalle lämpöön sesonkiaikojen ulkopuolella – vältät myös ruuhkat rannoilla. Heittäisitkö talviturkin toukokuussa Turkissa?

2. Varaa All Inclusive

Vältyt yllättäviltä lovilta lompakossa, kun varaat All Inclusive -palvelun. Lomasyömisten ja -juomisten maksamisen sijaan voit käyttää koko matkakassan esimerkiksi tuliaisten hankkimiseen.

3. Lennä pääkenttää tuntemattomammalle kentälle

Monien lomakohteiden kyljessä on päälentokenttää pienempiä kenttiä, joille lentäminen on edullisempaa ja usein myös kätevämpää kuin isoille kentille lentäminen. Ajattele vaikkapa Turkin Gazipaşaa: Antalyaa pienempi kenttä, mutta sijainti lähempänä ihanaa Alanyaa. Puolessa tunnissa kentältä biitsille!

4. Osta pelkät lomalennot

Ystävät asuvat ulkomailla tai haluat yöpyä hotellia vaatimattomammassa majoituksessa? Lomalennoilla pääset moniin kohteisiin suoraan ilman vaihtoja, myös kaukokohteisiin. Lähtisitkö tänä kesänä esimerkiksi Kyprokselle? Lomalentoja on mahdollista ostaa myös yhdensuuntaisina. Erityisesti talvi- ja kesäkausien vaihteessa yhdensuuntaisia lentoja saa superedullisesti.

5. Valitse edullisen hintatason lomakohde

Pienellä budjetilla matkustaessasi kannattaa suunnata nokka kohti edullisen hintatason kohteita, vaikkapa Bulgariaa tai Turkkia. Edullisen hintatason maissa syöt, juot ja lomailet muutenkin pikkurahalla.

Lähde: Finnmatkat

Matkustus