Hyppää pääsisältöön

Viisi vinkkiä matkalle lasten kanssa Dubaihin

Julkaistu
17.11.2015 klo 07:00
Dubai on täydellinen kohde lapsiperheelle: se on yhdistelmä vanhaa ja uutta, futuristista ja perinteistä, rantalomaa ja kaupunkia kuorrutettuna turvallisella tavalla tutustua arabialaiseen kulttuuriin.

Dubaissa lapsiperheen lomamatka on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja. Katso 5 vinkkiä lapsiperheen lomaan.

1. Burj Khalifa ja Dubai Mall

Maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä jättimäinen Dubai Mall -ostoskeskus tekevät vaikutuksen kaikenikäisiin lapsiin ja toki myös aikuisiin. Torniin tulee ostaa liput etukäteen netistä ainakin muutamaa päivää aikaisemmin.

2. Dubai Marina

Dubain uusin osa Dubai Marina pilvenpiirtäjineen on uskomaton kokemus. Toinen toistaan kummallisempia rakennuksia voi ihmetellä vaikka hotellin 37. kerroksen koko seinän korkuisista ikkunoista tai vuokraamalla polkuauton kanavan vartta kiemurtelevalta kävelykadulta. Vieressä on myös upea hiekkaranta ja maailman suurimpaan vesipuistoon Atlantis Aquaventure Parkiin pääsee helposti.

3. Soukit (markkinat)

Lasten kanssa vanhojen soukkien löytäminen on oma seikkailunsa. Creekin itäpuolella markkinat ovat autenttisempia ja hinnat edullisempia, kun taas länsirannalla on helpompaa liikkua lasten kanssa kauniisti entistetyillä linnoitusalueilla.

4. Huvituksia ja hulluttelua

Tekeminen ei Dubaissa lopu kesken kehnommallakaan kelillä. Vierailu akvaariossa, lukuisissa sisähuvipuistoissa, elokuvateattereissa tai ostoskeskusten puuhaparatiiseissa sopii kaikenikäisille lapsille. Kannattaa käydä ainakin Dubai Mallissa sijaitsevassa KidZaniassa, joka on lapsille rakennettu oma maailma. Lapset saavat päivän ajan toimia erilaisissa ammateissa ja ansaita rahaa, mutta myös kuluttaa sitä mielensä mukaan. Käyntiin kannattaa varata koko päivä.

5. Aavikkosafari

Aavikko kultaisessa ilta-auringossa, hiekkadyynejä pitkin kieriminen, kamelilla ratsastaminen ja haukan kouluttajien ihailu pimenevällä aavikolla on Dubain loman kohokohta. Hurjastelu nelivetomaasturilla käy paremmastakin vuoristoradasta. Ilta päättyy aavikolle rakennettuun leiriin, jossa voi nautiskella paikallisia herkkuja, ihailla tanssiesityksiä ja koristella itsensä hennatatuoinnein. Aavikkosafarit eivät sovi raskaana oleville eivätkä alle 3

Matkustus