Skip navigation

Vuosi 2015 tuo maailmanmatkaajille eksotiikkaa ja uusia maita

Artikkeli julkaistu
16.01.2015 klo 09:22
Lentokone laskeutuu kiitotielle.
Matkamessut esittelee uusia, mielenkiintoisia kohdemaita eksotiikannälkäisille maailmanmatkaajille. Mukana on seitsemän uutta valtiota Karibianmereltä Länsi-Afrikkaan.

Viidakkoon vai kanjoneihin?

Costa Rica hurmaa monipuolisuudellaan. Tarjolla on vehreitä viidakkoalueita, toimivia tulivuoria, korkeita vuoristoja ja upeita hiekkarantoja.

Aktiivilomailija suunnistaa Santa Teresaan, jossa toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia riittää kellon ympäri. Entisen hippikylän, Montezuman, kahvilat ja ravintolat huokuvat leppoista tunnelmaa ja lähiseudun vesiputoukset tekevät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Madagaskar, maailman neljänneksi suurin saari, on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan. Kohde on todellinen löytöretkeilijän unelmamaa, jossa voi kulkea Parc National de I'lsalon kanjoneissa vesiputousten keskellä tai sukellella kalojen keskellä Anakaon rannikolla.

Uusia avauksia, kulttuurien kirjoa

Bhutan, tarunhohtoinen pieni kuningaskunta Intian ja Kiinan välissä, on maailman eristyneimpiä valtioita. Bhutan hurmaa vierailijansa kauneudellaan, siisteydellään ja eksoottisuudellaan. Sanotaan, että Bhutanissa asuu maailman onnellisin kansa, joka vaalii edelleen aktiivisesti tiibetinbudhalaisia perinteitä.

Kambodžasta löytyy kolonialistista charmia. Vehreä ja lähes koskematon luonto tarjoaa jännitystä, ylängöiltä voi löytää villejä tiikereitä, karhuja ja elefantteja.

Myös shoppailijalle löytyy valinnan varaa maan tunnetuimmilta markkinoilta Phnom Penhissä. Silkkituotteet, hopea ja erilaiset veistokset löytävät tiensä turistien matkalaukkuihin huokeaan hintaan. Muista noudattaa paikallista kaupankäyntikulttuuria ja tinkiä reilusti!

Antigua & Barbudan trooppinen saarivaltio Karibianmerellä saa sydämen sykkimään kreolikulttuurille. Intiaanien, afrikkalaisten ja eurooppalaisten perinteiden sekoittuessa ovat syntyneet mm. calypso ja steelband-musiikki sekä kreolilaisen keittiön herkut, joissa maistuvat eksoottiset mausteet ja mehevät hedelmät.

Afrikan helmet

Ugandaa kutsutaan Afrikan helmeksi, ja syystä. Matkan kohokohtia ovat harvinaiset vuorigorillat ja puihin kiipeilevät leijonat, koskenlasku Niilin alkulähteillä, usvan piilottamat mystiset kylät, tulivuoret ja hymy, jonka voi kohdata jokaisen paikallisen kasvoilla.

Ghana on matkailumaana verraton etenkin tulisesta ruoasta pitäville, vaikka paikallisia herkkuja kannattaa aluksi maistella varoen. Atakora-vuorten ympäröimässä Pendjari-luonnonpuistossa pääsee ihastelemaan Afrikan monipuolista luontoa.

Uusiin kohteisiin voit tutustua Matkamessuilla. Yhteensä Matkamessuilla esittäytyy tänä vuonna 825 näytteilleasettajaa 86 eri maasta. Matkamessut on avoinna yleisölle 16.–18.1.2015.

Lähde: Messukeskuksen tiedote 13.1.2015

Hae lentoaikatauluja ja yhteyksiä maailmalle

Matkustus