Hyppää pääsisältöön

Arjen pienet ilot lentokentällä

Julkaistu
07.11.2016 klo 09:40
Lentokentän vilinässä ja vauhdissa kannattaa toisinaan pysähtyä katselemaan ympärilleen – silmät voivat bongata ystävällisen katseen tai huvittavan yksityiskohdan.

Monet kokevat lentokentät kiireisinä paikkoina, joissa ystävällinen käytös ja hauskat hetket ovat harvassa. Lentokentät ovat kuitenkin juuri niin monimuotoisia paikkoja kuin niissä matkustavat ihmisetkin.

Työnsä puolesta paljon matkaava brittiläinen kirjailija ja toimittaja Jane Alexander hämmästyi taannoin Tampereen lentoasemalla ystävällistä elettä infopisteellä. Laskeuduttuaan asemalle Alexander huomasi koko kentän olevan vielä kiinni ja kääntyi kahvihammas kolottaen ainoan auki olevan luukun puoleen.

”Infopisteen ystävällinen asiakaspalvelija kysyi ainoastaan, minkälaisesta kahvista pidän, ja kohta jo seisoin höyryävä kuppi kädessäni”, Alexander kertaa yön tapahtumia.

Tampere-Pirkkalan kentällä Alexander kohtasi muutakin ilahduttavaa, kuten hymyileviä tarjoilijoita ja turvatarkastajia. Matkalla toilettiin häntä myös huvitti kekseliäs kyltti, jossa perinteiset mies- ja naissymbolit jonottavat vuoroaan jalat ristissä. Hän onkin kokemuksensa perusteella valmis antamaan Tampereen lentoasemalle maailman mukavimman kentän tittelin.

Pienillä yksityiskohdilla on väliä myös lentomatkustamisessa. Minkälaisia arjen iloja sinä olet kohdannut lentokentillä? Lähetä meille kuva sinua riemastuttaneesta asiasta!

Tunnistatko nämä lentokentän liikennemerkit? Tee testi!

Matkustus