Skip navigation

Finavia vahvasti mukana Aviapoliksen työantajayhteisössä

Artikkeli julkaistu
30.05.2016 klo 12:00
Vantaan Aviapolis on pääkaupunkiseudun voimakkaimmin kasvava yritysalue ja työpaikkakeskittymä. Alueella toimii 1 000 yritystä, joissa työskentelee yhteensä noin 35 000 ihmistä.

Muun muassa kehittyvä ja laajeneva Helsinki-Vantaan lentoasema sijaitsee Aviapoliksen alueella. Alue tarjoaa runsaasti myös muita mahdollisuuksia kansainvälisen kaupan, henkilö- ja tavaralogistiikan sekä yrityspalvelualojen yrityksissä.

Useat merkittävät työnantajat kuten Finavia, Finnair ja Vantaan kaupunki ovat alkuvuodesta 2016 perustaneet Aviapolis-työnantajayhteisön. Sen tavoitteen on koota kaikki Aviapolis-alueen avoimet työ- ja harjoittelupaikat yhteen paikkaan.

Kaikki Aviapolis-alueen työpaikat yhdeltä verkkosivulta

Aviapolis-työnantajayhteisö on hiljattain avannut verkkosivuston, jonka kautta työnhakijat saavat hyvän katsauksen alueen laajasta työtarjonnasta. Viikoittain sivulle ilmestyy jopa sata uutta työpaikkailmoitusta.

Finavian avoimet työpaikat sekä tietoa lennonjohtajan koulutuksesta saat myös Työpaikat-sivultamme.

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma työllistää tuhansia ihmisiä

Finavia investoi noin 900 miljoonaa euroa Helsinki-Vantaan laajentamiseen ja kehittämiseen. Kuuden vuoden aikana terminaalin rakennustyöt, palvelujen kehittäminen ja lentoliikenteen infrastruktuurin parantaminen työllistää tuhansia ihmisiä niin rakennusfirmoissa kuin sisustus- ja tarvikeyrityksissä ja -tehtaissa eri puolilla Suomea. Kehitysohjelman rakennusaikaisen työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan noin 14 000 henkilötyövuotta.

- Valmistuessaan vuonna 2020 Helsinki-Vantaa on valmis palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa. Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella on töissä noin 20 000 ihmistä. Tavoittelemamme matkustajamäärän kasvu tarkoittaa 5 000 uutta pysyvää työpaikkaa Aviapolis-alueelle. Kaiken kaikkiaan lentoliikenne on merkittävä työllistäjä. Suomessa lentoliikenne työllistää yhteensä noin 100 000 henkeä, kertoo Finavian henkilöstöjohtaja Kaarina Soikkanen.

Lue lisää Kehitysohjelmasta

Ensimmäiset Aviapolis-rekrytointimessut järjestettiin helmikuussa 2016

 

Ihmisiä & Ilmailua