Ohita navigaatio

Finavia valmis luopumaan Aitovuoren kiinteistönsä omistuksesta Tampereella

Artikkeli julkaistu
11.03.2016 klo 14:58
Arkistointipäiväys
Lentokone nousee taivaalle.
Ihmisiä & Ilmailua
Finavia etsii ostajaa Aitovuoressa Tampereella sijaitsevalle kiinteistölleen. Kiinteistössä toimii Finavian aluelennonjohdon toimipiste. Jos noin 5000 neliömetrin kiinteistölle löytyy ostaja, Finavia jää vuokralle tiloihin vähintään vuoteen 2018 asti.

Finavia perusti vuoden 2015 alussa uuden lennonvarmistuskeskuksen Helsinki-Vantaalle. Keskus tarjoaa alue- ja lähestymislennonjohdon palveluita. Finavia on yhdessä henkilöstönsä kanssa sopinut aluelennonjohtopalveluiden tuottamisesta sekä Vantaalla että Tampereella. Finavia tekee vuonna 2018 lopullisen päätöksen siitä, tarjotaanko aluelennonjohdon palvelua jatkossa yhdestä vai kahdesta paikassa Suomessa. Mahdolliset kiinteistön omistusjärjestelyt eivät vaikuta tehtävään päätökseen.

Aitovuoressa sijaitseva kiinteistö on tällä hetkellä suurimmaksi osaksi tyhjillään, mikä mahdollistaa rakennuksen uudistamisen jatkokäyttöä varten nopealla aikataululla. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1994 ja se jakautuu toimistorakennukseen ja laitetilarakennukseen. Kiinteistö on hyvässä kunnossa. Välittäjänä toimii Catella Oy.


Lennonjohtokeskus käynnistynyt Vantaalla suunnitellusti

 
Uuden lennonjohtokeskuksen käynnistyminen Vantaalla on edennyt suunnitellusti ja tuottanut merkittävää kustannustehokkuuden paranemista sekä vaikuttanut myönteisesti lennonjohto palveluiden laatuun ja jatkuvuuteen mahdollisissa poikkeustilanteissa. Merkittävä osa aiemmin Aitovuoressa Tampereella työskennellyttä lennonvarmistuksen henkilöstöä on jo aloittanut työskentelyn Vantaalla.
 
Uusi lennonjohtokeskus Vantaalla toimii noin 500 neliömetrin suuruisissa tiloissa. Tilatehokkuuden parantuminen on yksi keskeinen tekijä Vantaalla toimivasta lennonjohtokeskuksesta syntyvien tehokkuushyötyjen saavuttamisessa.
 
Finavialla ei ole tarvetta 5000 neliön tiloille Aitovuoressa siinäkään tapauksessa, että yhtiö jatkaisi aluelennonjohdon palveluiden tuottamista Aitovuoressa.