Hyppää pääsisältöön

Finavian ja Haaga-Helian sopimus vahvistaa matkailualan kehittymistä

Julkaistu
16.03.2016 klo 14:47
Finavian ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyö tiivistyy entisestään, kun Haaga-Helia ja Finavia allekirjoittivat 16.3.2016 kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Siinä missä yhteistyöllä kehitetään molempien osapuolten toimintaa, näkevät osapuolet, että sopimus vahvistaa laajemminkin matkailualan kehittymistä Suomessa.

Finavia on valinnut Haaga-Heliasta kummiluokakseen matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelman opiskelijat. Finavian HR Partner Sami Laine ja koulutusohjelman johtaja Minna Halmetoja ovat tyytyväisiä sopimuksen synnystä.

- Kummiluokkatoiminta tarjoaa Finavialle oppilaitosyhteistyöhön kaivatun jatkumon, jossa saman toimijan kanssa pystytään rakentamaan vahvempaa yhteistyötä, Laine hehkuttaa. Halmetoja on erityisen kiitollinen opiskelijoiden puolesta - onhan Haaga-Helian missio juuri avata ovet työelämään.

Laine ja Halmetoja joukkoineen jatkavat innolla kummiluokkatoiminnan innovointia. Sopimuksen myötä yhteistyö tiivistyy muun muassa moninaisina tehtävänantoina, joissa kehitetään Finavian, ilmailualan sekä Suomen eri lentoasemien toimintaa ja tätä kautta koko Suomen matkailualaa. Finavia pystyy hyödyntämään nuorten aikuisten näkökulmia ja löytämään joukkoonsa uusia matkailualan kykyjä.

Finaviassa ollaan tyytyväisiä myös matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelman erityisprofiiliin: opiskelijat saavat koulutuksessa laaja-alaisen, liiketoiminnallisia seikkoja korostavan ja kansainvälisen näkökulman matkailualaan. Kansainvälisyysvalmiuksia edistää muun muassa se, että noin 40 % opinnoista on englanniksi ja noin puolet suorittaa opiskelijavaihdon ulkomailla. Lisäksi vuosittain kymmenen Transportation, Travel Agency and Event Management -erikoistumisalan opiskelijaa valikoituu kolmantena opiskeluvuotena suorittamaan Aviation Management -opintoja johtavaan ilmailualan oppilaitokseen Bad Honnefiin, Saksaan.

Haaga-Helian Haagan kampuksella yhteistyökumppanien kohtaamiset tapahtuvat jatkossa eritoten Finavialle nimettävässä luokkatilassa, joka ilmentää Finavian brändi-ilmettä ja liiketoiminnan kansainvälistä sisältöä. Sopimuksen myötä Finavialla on koko Haaga-Helian tarjoamat partneritoiminnan yhteistyömahdollisuudet käytössään ja sillä on suunnitelmia muun muassa henkilökunnan kehittämiselle Haaga-Helian avulla. Laine ja Halmetoja kannustavat myös alan muita toimijoita: ”Matkailualan kehittämisessä kannattaa tehdä yhteistyötä!”

Kuvassa oikealta: Finavian HR Partner Sami Laine, Finavian henkilöstöjohtaja Kaarina Soikkanen, Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko ja matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmajohtaja Minna Halmetoja.   

Ihmisiä & Ilmailua