Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaa nappasi kärkisijan kansainvälisessä ravintolakilpailussa

Lehdistötiedote
Julkaistu
01.07.2016 klo 11:26
Finavia sijoittui kansainvälisessä lentoasemien ravintolapalveluiden kilpailussa ansiokkaasti. Vuoden viinibaariksi valittiin Helsinki-Vantaan Wine & View. Sijoitukset ovat Finavialle tunnustus onnistuneesti toteutetusta palvelu-uudistuksesta.

FAB Awards on arvostettu kansainvälinen ravintolapalveluiden kilpailu, joka palkitsee vuosittain lento- ja rautatieasemilla toimivia toimijoita innovatiivisista ja menestyksekkäistä ravintola- ja kahvilakonsepteista.

Kilpailun finaali käytiin Genevessä 30.6.2016. Helsinki-Vantaan viinibaari Wine & View nappasi voiton Airport Wine Bar of the Year -kategoriassa. Tuomaristo perusteli voittoa valikoiman laajuudella, tyylikkäällä suunnittelulla ja asiakkaiden suosiolla. Wine & View'n ravintolaoperaattori on SSP Finland.

Lisäksi Helsinki-Vantaa sai kunniamaininnan ruoka- ja juomatarjooman muodonmuutoksesta.

Lisäksi Helsinki-Vantaa sai kunniamaininnan ruoka- ja juomatarjooman muodonmuutoksesta. Kunniamaininnan perusteluina mainittiin uudistuksen kattavuus. Finavia on uusinut kymmeniä ravintoloita ja kahviloita ja samalla luonut lukuisia uusia liikepaikkoja viimeisen kolmen vuoden aikana.

– Tuntuu todella hienolta. Olemme tehneet lujasti töitä Helsinki-Vantaan ruoka- ja juomatarjonnan uudistamiseksi. Olemme yhdessä kansainvälisten ja paikallisten kumppaneidemme kanssa avanneet kentälle yli 30 uutta tai uudistettua kahvilaa ja ravintolaa. Paikallisten konseptien lisäksi joukossa on useampia menestyksekkään Suomen lanseerauksen tehneitä globaaleja brändejä. Voitto on iso tunnustus siitä, että olemme onnistuneet kokonaisvaltaisessa uudistuksessa erittäin hyvin, Helsinki-Vantaan kaupallinen johtaja Elena Stenholm Finaviasta iloitsee.

Finavian lentoasemien kahvila- ja ravintolapalvelut ylsivät kilpailussa finaaliin myös kolmessa muussa kategoriassa. Ehdolla olivat Wine & View:n lisäksi Nordic Kitchen ja Rovaniemen lentoaseman Rovaniemi Café. Lisäksi Helsinki-Vantaa oli ehdolla lentoaseman ruoka- ja juomatarjontaa kokonaisvaltaisesti vertailevassa Food & Beverage Offer of the Year -kategoriassa.

Stenholmin mukaan Helsinki-Vantaan valtteja ovat paikallisuus ja tuoreus.

– Suomalaisuus ja tuoreet raaka-aineet ovat uudistuneen ruoka- ja juomavalikoimamme punainen lanka. Lentoasemalta saa nyt muun muassa tuoretta, paikan päällä juureen leivottua leipää, paikallisten pientilatuottajien raaka-aineista tehtyjä annoksia ja laadukkaita suomalaisia pienpanimo-oluita. Sushi ja esimerkiksi tuorepuristetut mehut ovat tuoreista raaka-aineista saman päivän aikana valmistettuja, Stenholm listaa.

Helsinki-Vantaa kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita

Vuonna 2013 Finavia käynnisti Helsinki-Vantaalla lentoaseman historian mittavimman palvelu-uudistuksen. Sen myötä lentoasemalle on saapunut joukko merkittäviä kansainvälisiä yrityksiä, jotka tukevat Helsinki-Vantaan kasvua johtavaksi vaihtolentoasemaksi Euroopan ja Aasian välisessä liikenteessä. Samalla ne tuovat Suomeen huomattavan määrän ulkomaista pääomaa ja uusia työpaikkoja.

"Helsinki-Vantaasta on viime vuosina tullut alansa johtava, globaaleja toimijoita kiinnostava kauppapaikka."

– Helsinki-Vantaasta on viime vuosina tullut alansa johtava, globaaleja toimijoita kiinnostava kauppapaikka. Osoituksena tästä olemme saaneet muun muassa kansainvälisen Skytrax Award -tunnustuksen Pohjois-Euroopan parhaana lentoasemana keväällä 2016. Kaikkiaan kansainvälisten toimijoiden investoinnit Finavian lentoasemille ovat suuruudeltaan kymmeniä miljoonia. Lisäksi palvelu-uudistus on tuonut Helsinki-Vantaalle satoja uusia työpaikkoja, Stenholm sanoo.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla ravintolapalveluita tarjoavat maailman suurimpiin lentoasemaravintola-operaattoreihin kuuluvat HMSHost ja SSP Finland. Lisäksi lentoasemalla toimii kansainvälinen Duty Free- ja Retail-operaattori Dufry. Yhteensä lentoasemalle on avattu uudistuksen myötä noin 70 uutta tai uudistettua palvelupistettä.

Matkustus