Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan parhaat paikat nauttia kesäinen juoma

Julkaistu
25.07.2016 klo 07:00
Virkistystä vailla? Kokosimme paikat, joissa voi siemailla kesäisen juoman ennen nousua.

Kesäloma alkaa jo kentältä! Näissä mestoissa voit nauttia kuumana päivänä virkistävän drinkin tai startata loman helmeilevällä kesäjuomalla:

Arctic Bar, Portti 30

Lämpimänä päivänä matkustajaa vetää puoleensa ulkoilmaterassi, joka löytyy Arctic Barista. Baari tarjoaa laajan valikoima laadukkaita cocktaileja sekä syötävää ja juotavaa myös alkoholittomien ystäville. Toisen kerroksen korkeampi sijainti mahdollistaa rauhallisen tunnelman ja näyttävät näköalat niin kentän sisälle kuin suoraan kiitotielle.

Oak Barrel, Portti 22

Vuodesta 1987 Helsinki-Vantaalla toiminut irlantilaistyylinen olutravintola kattaa janoisen matkaajan eteen oluttyypit aleista tummiin maltaisiin. Kesäkuumalla nesteytykseen kannattaa kokeilla mannereurooppalaistyylisiä lager-sekoituksia: ”radlerissa” olutlasiin lisätään puolet sitruunalimonadia, ”shandyssa” taas ginger alea. Singaporelaisittain sama tehdään tonic-vedellä ja juoman nimi on ”kip lin”.

Nappaa samalla kuva itsestäsi matkalla maailmalle, sillä Oak Barrel tunnetaan kentän suosituimpana selfie-paikkana.

60 Bar & Brewery, Portti 15.

Vaihtuvan valikoiman olutravintola tarjoaa pariakymmentä laatua huurteisia, ja henkilökunnan joukosta löytyy useita olutkilpailuissa menestyneitä baarimikkoja. Hanasta virtaa aina yksi erityisesti 60 Baria varten valmistettu olut, joka kesällä 2016 on karpalolla maustettu pale ale.

Tarjolla myös syötävää pienestä baarinaposteltavasta täytettyihin leipiin ja salaatteihin. Ravintola on suunniteltu oluen ehdoilla ja design mukailee klassista panimoravintolaa kuparisine putkineen.

Wine & View, Portti 25

Vuonna 2008 avattu viihtyisä Wine & View valittiin vastikään Airport FAB Awardseissa maailman parhaaksi lentoasemalla toimivaksi viinibaariksi. Kesäkuumilla kuohujuomaansa voi pidentää vaikkapa tuoremehulla, jolloin juoma tunnetaan brunsseilla suosittuna mimosana. Juoman seuraksi voi koota herkkuvitriinistä oman makunsa mukaisen ja kokoisen brunssin tai valita valmiin ”Taste of Helsinki Airport” lautasen, joka antaa läpileikkauksen herkkuvitriinin mauista. Samalla voi nauttia lentokentän tunnelmasta aidoimmillaan, sillä viinibaarista aukeaa näkymä suoraan kiitoteitä kohti.

Kaikki drinkkipaikat löydät Palvelut-sivultamme.

Matkustus