Ohita navigaatio

Herkkusuille: gluteenittomat mestariteokset

Artikkeli julkaistu
09.06.2016 klo 06:00
Arkistointipäiväys
Grillattu maissikana pohjoisen juuresten ja rakuunavoin kanssa.
Matkustus
Helsinki-Vantaalta löytyy herkkuja myös niille, jotka välttelevät gluteenia ruokavaliossaan.

Erityisruokavaliota noudattavalle matkalla syöminen voi olla haaste, mutta Helsinki-Vantaalla gluteenia välttelevän ei tarvitse tyytyä kuivaan pakastesämpylään.

Nordic Kitchenin (portit 34–36) valikoimissa on useita gluteenittomia herkkuja. Esimerkiksi grillattu lohi siianmädin, fenkolin ja omenasalaatin kanssa on makuelämys, joka ei sisällä turhia kaloreita. Suolaista siianmätiä tasapainottaa hapan Granny Smith -omena.

Grillattu maissikana pohjoisen juuresten ja rakuunavoin kanssa on sekin kevyt, mutta täyttävä annos, joka huipentuu pehmään palsternakkapyreen hyväilyyn. Kotimaisista metsäsienistä valmistettu risotto saa italialaiset risottovirtuoositkin haukkomaan henkeään. Vivahde sitruunaa leikkaa risoton syvää makua juuri sopivasti.

Tapio Cafén (portit 24–26) lohi- ja perunasalaatti on täydellisen täyttävä lounasannos, joka ei kuitenkaan täytä syöjäänsä liikaa. Kahvilassa on tarjolla myös gluteeniton kinkku-juustosämpylä, jonka turvin jaksaa odotella lennon lähtöä.

Kesän tullen makeat ja kylmät välipalat tulevat tarpeeseen – Fly Inn Delin (portti 27, 2. krs) tarjoamat käsintehdyt jäätelöt takaavat unohtumattomia makuelämyksiä kardemummasta mustikkaan. Sorbetit ovat gluteenittomia ja herkullisia välipaloja kaikille kentän herkkusuille.

Lue lisää erikoisruokavalioista Helsinki-Vantaan ravintoloissa.