Hyppää pääsisältöön

Huikeita otoksia ilmasta! Katso kuvakisamme sato

Julkaistu
23.06.2016 klo 06:00
#Finaviaintheair-kilpailu keräsi lähes pari sataa lentokoneesta napattua kuvaa. Voittajat on nyt valittu.

Lähes jokainen lentokoneessa matkustanut on joskus tullut ihailleeksi yläilmoista aivan ylimaallisia maisemia. Parhaimmillaan hetket saa ikuistettua myös kuvaksi. Facebookissa ja Instagramissa
27.5.–5.6.2016 käynnissä ollut #Finaviaintheair-kisa keräsi lukijoiden parhaita otoksia.

Kilpailuaikana julkaistiin yhteensä 190 kuvaa, joiden joukossa oli ikuistettu taivaallisia näkyjä muun muassa yössä loistavista kaupungeista, pilviin nousevista vuoristoista ja hehkuvista auringonlaskuista. Kuvista välittyi upeasti lentokoneesta levittyvän lintuperspektiivin magiikka. Suurkiitos kaikille osallistumisesta!

Lopulta voittajiksi valikoitui kolme kuvaa: Keith Yamadan kuva auringon punertaviksi värjäämistä pilvistä, Maria Kuittisen huippuotos lumisesta Mount Rainierista ja Aleksi Jyrälän hauska näpsäisy pilvien läpi pistävästä Berliinin Fernsehturmista.

Onnea voittajille! Palkinnoksi lähtee kolme 100 euron arvoista Amazonin lahjakorttia. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

 

Maria nappasi tämän upean kuvan matkallaan Seattlesta Los Angelesiin vuonna 2013.

”En ollut aluksi uskoa silmiäni kun vuori vilahti ensimmäisen kerran lentokoneen siiven takaa. Pidän kuvassa siitä, että auringon valaisemaa rosoista vuorta ympäröivät pehmoiset pilvet sekä siitä, että horisontti on utuinen eikä taivaanraja ole selkeä."

"Lennän aina ikkunapaikalla ja katselen ulos, jos vaikka bongaisin jotain mielenkiintoista. Tämä kyseinen lento on ollut yksi parhaista, sillä maisemat vaihtuivat lumisista vuorista Kalifornian kuiviin kanjoneihin ja kukkuloihin. Lento huipentui upeaan laskeutumiseen Hollywood-kyltin ohi auringonlaskussa. Mieli lepää kauniissa maisemissa”, Maria hehkuttaa.

 


Keithin maalauksellinen kuva pilvistä on tallentunut matkalla Kööpenhaminasta Chicagoon.

“Pidän kuvassa pilvien suuresta koosta, harvoin sitä ymmärtää, kuinka korkeiksi ne saattavat muodostua. Kaunis näkymä muistutti minua myös antiikin Kreikan jumalista ja mielessäni näin linnan piiloutuvan pilvien sisälle."

 

Aleksi  tallensi huikean kaupunkinäkymän Berliinistä joulukuussa 2015.

”En ole tyyppi, joka kuvaa aina siipi ja pilvet -yhdistelmää matkojen aluksi, mutta tunnelma oli suorastaan häkellyttävä, kun laskeuduttaessa Berliiniin ikkunasta pilvien yläpuolella näkyykin yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä. TV-Torni on vain 368 metriä ja se oli noinkin selkeästi pilvien yläpuolella. En usko, että vastaavaa maisemaa näkee kovinkaan usein. Koko kone luultavasti kuvasi tornia.”

Lue myös tarinat finnairtomin Instagram-kuvien takaa.

Ihmisiä & Ilmailua