Hyppää pääsisältöön

Humans of Helsinki Airport: Kimmo Meuronen

Julkaistu
26.09.2016 klo 08:00
Asematasovalvoja on kenttäliikenteen kapellimestari. Ruuhka-aikoina tilanne on pidettävä hallussa minuuttien tarkkuudella.

”Minulla on ammattilentäjän tausta. Finavialla olen ollut jo 8 vuotta: ensin neljä vuotta Avia Collegessa ja neljä viimeistä asematasovalvojana sekä kouluttajana kentällä.

Yksikkömme pitää huolta lentokentän asematason sujuvasta toiminnasta ympäri vuorokauden kolmivuorotyönä. Suunnittelemme lentokoneille matkustajasiltojen ja seisontapaikkojen tehokkaan käytön ja järjestelemme koneiden siirtohinaukset niin, että matkustajasiltoja käytetään tehokkaasti. Päivitämme myös ilmaliikenteen aikataulut. Yksikkömme vastaa lisäksi lentokoneiden jäänpoiston koordinoinnista talvisin sekä asematason bussiliikenteen ohjaamisesta tytäryhtiömme toimesta.

Työ on jatkuvaa ennakointia. Seuraamme herkeämättä ilmaliikennettä, aikatauluja ja kentällä tapahtuvaa liikennettä. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. lennonjohdon ja marsalkkojen kanssa asematasolla radion ja puhelimen välityksellä.

Päätöksiä siitä, minne liikenne ohjataan, pitää tehdä nopeasti ja joustavasti useiden liikkuvien muuttujien perusteella. Hektisyys tuo mukavaa haastavuutta ja onnistumisen tunteita. Parhaat päivät ovat niitä, kun saamme haasteista huolimatta kentän toiminnan rullaamaan minuutilleen.”

Lue myös aiemmat osat:

Helsinki-Vantaan World Duty Free -myymälöissä työskentelevä Julia

Kahta lounge-tilaa vetävä SSP:n Enni

Kunnossapidon Mika, joka pitää kiitoratoja puhtaana pahimmillakin myräköillä

Kentän moniottelija Taru taklaa turvatarkastukset, lähtöselvitykset ja travel-palvelun

Ihmisiä & Ilmailua