Hyppää pääsisältöön

Ilmailualan oppilaitoksen peruskivi muurattiin tänään Tampere-Pirkkalassa

Julkaistu
14.06.2016 klo 17:25
Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Patria Oyj:n käyttöön tulevan ilmailualan koulutuskeskuksen peruskivi muurattiin tänään Tampereella. Oppilaitos valmistuu Finavia Oyj:n omistamalle alueelle Tampere-Pirkkalan lentoasemalla.

Ensi vuoden huhtikuussa valmistuva koulutuskeskus avaa uusia mahdollisuuksia ilmailualan eri toimijoiden ja koulutuksen järjestäjien väliselle yhteistyölle. Toteutettava yhteistyömalli parantaa merkittävästi toimintaedellytyksiä ja luo kasvun mahdollisuuksia sekä kotimaiseen että kansainväliseen koulutustarjontaan.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle rakennettavan koulutuskeskuksen tiloista tulee Patrian käyttöön noin 40 prosenttia. Toisena toimijana on Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, joka sijoittaa sinne lentokoneasentajien koulutuksen kokonaisuudessaan. Tämän lisäksi järjestetään lentokonealan erityyppisiä muuntokoulutuksia näyttötutkintoina ja oppisopimuskoulutuksena sekä jatkossa myös lentoasema-huoltajan ja turvallisuusalan koulutuksia sekä kansainvälistä ilmailualan asentajakoulutusta.

Patrian ammattilentäjiä kouluttava Pilot Training –yksikkö siirtyy uusiin tiloihin nykyisestä Helsinki-Malmin lentoasemalla sijaitsevasta toimipisteestä vuonna 2017. Uudet tilat tarjoavat tehokkaan ja modernin toimintaympäristön Patrian ammattilentäjäkoulutustoiminnan jatkumiselle ja laajentumiselle Suomessa.

- Patria Pilot Training -yksikön aloittaminen Tampere-Pirkkalassa tulee lisäämään tuntuvasti lentoaseman operaatiomääriä. Uskomme ilmailualan koulutustoiminnan keskittymisen vahvistavan Tampere-Pirkkalan lentoaseman kilpailukykyä, kertoo Finavian lentoasemaliiketoiminnasta vastaava johtaja Joni Sundelin.

Koulutuskeskuksen rakennuttaa Tredu-Kiinteistöt Oy. Hankkeen laajuus on noin 9100 neliömetriä ja kokonaiskustannusarvio on 16,3 miljoonaa euroa, josta asematason osuus on 920 000 euroa.

Rakennus valmistuu huhtikuussa 2017.

Hankkeen pääsuunnittelija on Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy. Rakennuttajakonsulttina toimii Tampereen Tilakeskus Liikelaitos ja ISS Proko Oy. Pääurakoitsijana on SSR Länsi-Suomi Oy.

Matkustus