Skip navigation

Japanin Fukuoka tunnetaan ruokakulttuuristaan

Artikkeli julkaistu
18.01.2016 klo 07:00
Helsinki-Vantaalta on Euroopan lentokentistä eniten lentoja Japaniin. Uusin Japanin kohde on Fukuoka, jonne avataan suora reitti toukokuussa. Maan eteläpäässä sijaitseva Fukuokan satamakaupunki on lähempänä Etelä-Korean Soulia kuin Tokiota.

Puolentoista miljoonan asukkaan Fukuoka on monikulttuurinen metropoli, jolla on takanaan monivaiheinen historia. Fukuoka on suosittu kotimaan matkakohde – japanilaisia turisteja houkuttaa miellyttävä sää, arkkitehtuuri, ostokset ja ennen kaikkea herkullinen ruoka.

Fukuoka tunnetaan japanilaisen katuruuan mekkana. Yatai-ruokakojuja on ympäri keskusta-aluetta, ennen kaikkea Nakasun saaren eteläpäässä. Yleensä iltakuudelta aukeavat kojut ovat avoinna myöhään yöhön.

Yhteen yataihin mahtuu kerralla noin 7−8 ruokailijaa yksinkertaisten, mutta maukkaiden herkkujen ääreen. Suosituimpiin annoksiin kuuluvat yakitori-kanavartaat, pataruoka oden hot pot ja tonkotsu eli ramen-nuudeleita porsaan luista keitetyssä liemessä.

Pyöräile puistossa

Kaupunkikierroksen lomassa on mukava hengähtää valtavassa Uminonakamichin puistossa. Alueen saa parhaiten haltuun paikan päältä vuokrattavalla pyörällä tai hyppäämällä puistoa halkovan junan kyytiin.

Puisto tunnetaan kukkaloistostaan ja lukuisista kohteistaan eläintarhasta huvipuistoon. Hyvin hoidetut niityt houkuttelevat piknik-lounaalle. Lähellä sijaitsee myös suosittu turistikohde, Marine World -akvaario.

Toinen suosittu puisto on keskellä kaupunkia sijaitseva Ohori Park.

Yksi Fukuokan kiinnostavimmista kaupunkitapahtumista on heinäkuun kahteen ensimmäiseen viikkoon ajoittuva Hakata Gion Yamakasa -festivaali, joka huipentuu heinäkuun 15. päivänä järjestettävään kisaan.

Osallistujia ovat seitsemän kaupunginosan joukkueet, jotka kisaavat halki kaupungin mitä mielikuvituksellisimmin koristelluissa paraatiautoissaan.

Tuhatvuotiaan puun varjossa

Ja totta kai japanilaisessa kaupungissa on viehättäviä temppeleitä. Shofukuji on Japanin ensimmäinen zen-temppeli, joka on perustettu vuonna 1195. Puistoalueen ympäröimään temppeliin ei pääse sisälle, mutta ulkoapäin ihailtunakin se on elämys.

Kushidan vuonna 757 rakennettua temppeliä varjostaa tuhatvuotias gingko-puu. Myös Sumiyoshin temppeliä ympäröi viehättävä puistoalue.

Finnair aloittaa suorat lennot Helsinki-Vantaalta Fukuokaan kolmesti viikossa 7.5.2016 alkaen. Lento kestää 9,5 tuntia. Fukuokan lentokenttä sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä kaupungista. 

Hae lentoyhteyksiä Japaniin 

Matkustus