Ohita navigaatio

Katso video: Tältä näyttää Finavian snowhow

Artikkeli julkaistu
01.11.2016 klo 19:26
Arkistointipäiväys
Ihmisiä & Ilmailua
Lentoliikenteen on toimittava, vaikka lunta tulisi. Lumiosaaminen eli snowhow tarkoittaa sitä, että Finavian lentoasemat toimivat, vaikka talvemme on vaativa.

Tämä edellyttää eri yritysten yhteispeliä sekä lentoasemaoperaattori Finavian osaamista ja kalustoa: suuria aura-autoja, lumilinkoja, harjapuhaltimia ja kymmeniä muita välineitä.

Avainasemassa on kaluston kunnossapito. Sen avulla erilaiset kulkuvälineet pestään, korjataan ja pidetään kunnossa vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Kun lumisade alkaa, kaikki on kunnossa.

Varaosat tehdään tarvittaessa vaikka itse huollon pajalla.

Kaiken päämääränä on se, että lentoasema pystytään pitämään auki ilman katkoja 24 tuntia vuorokaudessa kelissä kuin kelissä.

Lunta tulossa keskiviikkona

Sääennusteiden mukaan Etelä-Suomeen on tulossa lumisadealue keskiviikkona 2. marraskuuta. Me Finaviassa teemme töitä sen puolesta, että lentoasema toimii.

Koska lentoasemalla toimii noin 1 500 eri yritystä, kaikkien on onnistuttava omassa tehtävässään, myös vaikeissa olosuhteissa. Siksi Finavia on panostanut viime vuosina paljon yhtenäisen tilannekuvan ylläpitoon. Se mahdollistaa eri toimijoiden - vaikkapa lento-, ja maahuolintayhtiöiden - nopean reagoinnin, jos joku asia ei menekään suunnitellusti.

Odotamme siis lumisadetta rauhallisin mielin ja hyvin vamistautuneina!

#snowhow