Ohita navigaatio

Kaukolentojen palvelutaso paranee: Helsinki-Vantaalle avataan huomenna 12 uutta lähtöporttia

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
31.05.2016 klo 07:45
Arkistointipäiväys
Vastuullisuus Matkustus
Finavian kehitysohjelma etenee hyvää vauhtia. Lentoaseman laajennuksen ensimmäiset uudet tilat avataan matkustajakäyttöön keskiviikkona 1. kesäkuuta.

Helsinki-Vantaan uusi odotusalue ja uudet lähtöportit palvelevat matkustajia, joilla on bussikuljetus non-Schengen-lennolle. Ensimmäinen lento uudelta bussiporttialueelta lähtee iltapäivällä Lontooseen.

Nyt avattavien matkustajatilojen suunnittelussa on panostettu viihtyisyyteen ja rentoon tunnelmaan. Odotusalueelle tuodaan pala suomalaista luontoa ja sen kaunista saaristoa. Merihenkeä luodaan runsaalla puun käytöllä ja tuomalla sisustukseen pohjoisten kallioiden karuus.

– Saaristolaistunnelmaa ovat luomassa muun muassa puupöllit ja isot luonnonkivet. Tavallisten lentokenttäistuinten tilalla on erilaisia puupenkkejä, kuvailee lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Uudenkarheat tilat tarjoavat lisäkapasiteettia noin tuhannelle matkustajalle ja 12 asematasobussille. Kooltaan uudisrakennus on noin 3 000 neliömetriä.

Matkustajatiloihin uusi kestävän kehityksen kahvila

Fair Taste -kahvilan valikoimista löytyy vastuullisesti tuotettuja ruokia ja juomia. Tarjolla on puhtaista raaka-aineista valmistettuja ja terveellisiä vaihtoehtoja sisältäviä ruokia, aina sormisyötävästä ruokaisempaan tarjontaan.

Haapasaari sanoo, että Fair Taste -kahvilan tuotevalikoima on Finavialle myös strateginen valinta, sillä yhtiö haluaa yhdessä ravintolayrittäjä HMSHostin kanssa myös näin kantaa vastuuta ympäristön ja parempien elinolojen puolesta.

Lisää kapasiteettia vaihtomatkustukseen

Helsinki-Vantaan vaihtomatkustusta palvelevaa turvatarkastusta on laajennettu toukokuussa. EU-maiden ulkopuolelta saapuvia ja edelleen EU-maahan jatkavia matkustajia palvelee jatkossa kaksi linjaa lisää.

Samanaikaisesti rajatarkastukseen on lisätty sekä passiautomaattien että henkilökohtaista rajatarkastuspalvelua antavien palvelupisteiden määrää.

– Muutostöiden tavoitteena on kasvattaa Helsinki-Vantaan kapasiteettia ja säilyttää koneen vaihtamisen helppous ja nopeus myös matkustajamäärien kasvaessa ennen uusien terminaalitilojen ja lentoaseman infrastruktuurin valmistumista, kertoo Haapasaari.

Haapasaaren mukaan kasvava matkustajamäärä lisää myös tarvetta saada nykyistä enemmän tilaa matkatavaroiden käsittelyyn. Finavia laajentaakin nykyistä matkatavarakeskusta, jotta kapasiteetti saadaan riittämään ennen varsinaisen uuden matkatavarajärjestelmän käyttöönottoa. Lisätilat otetaan käyttöön elokuussa.

Kohti vuotta 2020

Bussiporttialueen käyttöönotto ja kapasiteetin lisääminen ovat osa Finavian kehitysohjelmaa, jossa laajennetaan Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajatiloja, kehitetään palveluita ja parannetaan lentoliikenteen infrastruktuuria.

Tavoitteena on varmistaa Helsinki-Vantaan vahva kilpailuasema Euroopan ja Aasian välisessä vaihtoliikenteessä sekä näin säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaan. Lentoasema valmistautuu palvelemaan 20 miljoonaa matkustajaa 2020-luvun alkupuolella.

– Lentomatkustajat odottavat sujuvuutta, nopeita vaihtoaikoja, hyviä palveluja ja elämyksellisyyttä. Nämä tekijät ratkaisevat lentoaseman menestymisen kovassa kilpailussa, ja niihin meidän pitää panostaa. Joka kolmas lentomatkustaja valitsee lentoreittinsä vaihtolentoaseman perusteella, sanoo Haapasaari.

Lue lisää kehitysohjelmasta