Hyppää pääsisältöön

Kesän kuumimmat kirjavinkit kentältä

Julkaistu
17.06.2016 klo 06:00
Etsitkö viimehetken lomalukemista lentoasemalta? Tässä nopeat vinkit matkaan.

Vihdoin kesäloma, jolloin on aikaa jättää arkiaherrus taakse ja uppoutua vetävän kirjan pariin. Eikä hätää, vaikka kodin kirjahyllyt olisi jo kulutettu loppuun, kentältä ehtii napata loistavaa lomalukemista matkakassiin.

Helsinki-Vantaan Suomalaisten kirjakauppojen myymäläpäällikkö Sini Remahl listasi kesän kuumimmat kirjahitit.

Romantiikannälkään: Jojo Moyes: Kerro minulle jotakin hyvää

Huippusuosittu englantilaiskirjailija Jojo Moyes valloitti suomalaisen lukijakunnan sydämet viimeistään romaanillaan Ole niin kiltti, älä rakasta häntä, joka on pysynyt myydyimpien kirjojen listalla jo toista vuotta. Edeltäjänsä tavoin myös Moyesin uudempi, Kerro minulle jotakin hyvää, imaisee lukijan mukaan epätavalliseen rakkaustarinaan.

”Kirja on romanttinen ja toiveikas, mutta myös syvällinen ja ajatuksia herättävä”, Remahl sanoo. ”Se on helppolukuinen, mutta ei suinkaan mitään Harlekiinia. Kannattaa pitää nenäliinapaketti lähellä tätä lukiessa!”

Myös kirjan pohjalta tehty elokuva saa ensi-iltansa tänä kesänä.

Tietokirjasuosikki: Marie Kondo: KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika

Toimeliaammat lomailijat voivat hakea inspiraatiota kesäsiivoukseen tästä maailmanlaajuisesta

kirjahitistä, joka on tehnyt kodin järjestelystä oikean life style -trendin. Japanilaisen Marie Kondon KonMari-menetelmä lupaa tehdä selvää jälkeä turhasta tavarasta ja auttaa samalla järjestämään koko elämän uuteen uskoon.

”Tämä kansainvälinen menestysteos on nyt ilmestynyt jättipokkarina suomeksi. Vahva suositus”, Remahl intoilee.

Dekkarifaneille: Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt: Hylätyt

Henkirikoksiin erikoistunut kriminaalipsykologi Sebastian Bergman tutkii kansainvälisesti menestyneen dekkarisarjan viidennessä osassa julkkisten sarjamurhia. Wallander-televisiosarjaa käsikirjoittaneet Hjorth ja Rosenfeldt saavat jälleen kokoon hyytävän jännitysnäytelmän.

”Rakastan itsekin jännityskirjoja, ja nämä Hjorthin ja Rosenfeldtin Bergman-dekkarit ovat todella vetäviä, vaikka ehkä Suomessa vielä vähemmän tunnettuja”, Remahl kertoo.

”Myös sarjan edellinen osa, Mykkä tyttö, löytyy meiltä pokkarina.”

Lapsille ja lapsenmielisille: Eläimellistä menoa -puuhakortit

Jotta vanhemmilla on hetki aikaa syventyä omaan romaaniin, on lapsillekin löydyttävä tekemistä. Oppi ja ilo -sarjan puuhakorttisetistä löytyy askaroitavaa eri aihepiireistä ja eri-ikäisille lapsille taaperoista koululaisiin.

”Valikoima on laaja, ja siihen kuuluu erilaisia tehtäväkirjoja ja puuhapaketteja. Eläimellistä menoa tarjoaa kehittävää tekemistä, jonka avulla lapset oppivat eläimistä.”

Hae lomalukemiset matkakassiin Helsinki-Vantaan Suomalaisista kirjakaupoista (portit 26–27 ja portti 16, pysyvä paikka portilla 14). 

Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla toimii kirjojen vaihtopiste? 

Matkustus