Skip navigation

Keskusteluavaus Tampere-Pirkkalan lentoaseman omistuksesta tervetullut

Artikkeli julkaistu
12.01.2016 klo 11:54
Kuva Tampereen lentoaseman Tampere Airport T2 kyltistä.
Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ehdotti viikonvaihteessa Aamulehdessä (9.1.) keskustelun käynnistämistä Tampere-Pirkkalan lentoaseman omistuksesta.

Finavia suhtautuu ennakkoluulottomaan keskusteluavaukseen myönteisesti. Yhtiö on valmis syventämään Pirkanmaan alueen ja Finavian välistä jo ennestään tiivistä yhteistyötä aloittamalla keskustelun mahdollisesta omistusjärjestelystä.

Vaikka Tampereen lentoaseman merkitys kotimaan lentoliikenteessä on viime vuosina hyvien tie- ja raideyhteyksien takia vähentynyt, Finavia näkee monia mahdollisuuksia saada Tampereelle suoria kansainvälisiä lentoyhteyksiä. Jotta tässä voidaan onnistua, on erittäin tärkeää, että voimakkaasti kehittyvä ympäröivä alue on sitoutunut lentoliikenteen houkutteluun alueelle.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on tehty viime vuosina investointeja, jotka antavat lentoliikenteen kehitystyölle erinomaisen pohjan. Lentoaseman kapasiteetti, palvelutaso ja kustannustehokkuus mahdollistavat liikenteen tuntuvan kasvamisen ilman, että kentälle tarvitaan laajennusinvestointeja.

Matkustus