Hyppää pääsisältöön

Kolmen sukupolven yhdistävä matkailu lisääntyy

Julkaistu
31.01.2016 klo 07:00
Ottaisitko ulkomaan matkallesi lasten lisäksi mukaan anopin tai appiukon? Yhä useampi suomalainen ottaa.

- Niin kutsutut 3G-matkat (three generations) eli kolmen sukupolven yhdistävät lomamatkat ovat matkailussa kasvava ilmiö, ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola sanoo.

Ilmiö näkyy ebookersilla esimerkiksi asiakaspalvelussa majoituksen suunnittelun kasvaneena kysyntänä.

- 3G-matkailussa tulee ottaa huomioon kolmen eri ikäryhmän tarpeet. Isot perhehuoneet tai huoneistohotellit ovat perusedellytys, mutta lisäksi majoituksen halutaan tarjoavan jotain jokaiselle sukupolvelle. Esimerkiksi kylpylähotellit ovat kysyttyjä, Juusola sanoo.

Useamman sukupolven yhdistävän matkailun suosion kasvun taustalla voi olla yleinen kansainvälistyminen ja perhekeskeisten arvojen korostuminen. Sukupolvia erottavat kuilut ovat kutistuneet ja yhdessäoloon halutaan panostaa. Toisaalta yhä useampi suomalainen asuu ulkomailla ja yhteinen lomamatka voi olla luonteva tapa tavata perhettä, kun joka tapauksessa on lennettävä läheisten luo.

Ebookersin Juusolan mukaan kokenut matkaaja voi koota isonkin porukan lennot ja majoitukset itsenäisesti eri osatekijöistä, mutta matkatoimistojen ammattilaisten avulla voi säästää aikaa ja rahaakin.

- Asiakaspalveluun kannattaa olla yhteydessä esimerkiksi lentoja yhdisteltäessä. Asiakaspalvelulle voi kertoa toiveet ja tarpeet majoituksesta ja antaa matkatoimiston tarjota parhaita vaihtoehtoja, Juusola sanoo.

Lähde: Ebookersin tiedote 11.1.2016

Kuva: Ebookers

Matkustus