Skip navigation

Kun nälkä iskee: suomalaiset erikoisuudet

Julkaistu
11.05.2016 klo 06:00
Haluatko herkutella suomalaisilla herkuilla ennen kuin suuntaat ulkomaille? Näissä paikoissa se onnistuu.

Edessä loma ja herkuttelua paikallisilla erikoisuuksilla? Ennen kuin antaudut pitsan, paellan, curryn ja falafelien vietäväksi, Helsinki-Vantaalla pääsee nautiskelemaan kotimaan maukkaista makuyhdistelmistä parhaimmillaan.

Jos haluat muistaa juuresi vielä tropiikin lämmössä tai keskiaikaisissa kuppiloissa, vuonna 2015 perustettu Nordic Kitchen (portti 35) on varma valinta. Ravintola on enemmänkin lentokentällä sijaitseva ravintola kuin ”lentokenttäravintola”. Jos et usko, maista Kylmäsavustettua lohta (8 euroa), jonka samettinen lohi tulee porilaisesta perhesavustamosta, tai lihapullia ja perunamuusia (22,90 euroa), jotka tarjoillaan (tietysti) puolukoiden kanssa.

Uskaliaammat kotimaisten makujen ystävät voivat herkutella pitsalla, jonka päälle on aseteltu savustettua poroa ja metsäsieniä (18,90 euroa).

Pienempään nälkään kannattaa poiketa portin 26 vieressä sijaitsevassa Wine & View -ravintolassa, joka yhdistää kotimaiset erikoisuudet täydellisiin viineihin. Tapas-valikoimasta voi valita esimerkiksi Mätileivän tai Savustettua härkää (8,90 euroa). Kun kotimaisuustankkaus on tehty, voi hyvillä mielin antautua maailman makujen vietäväksi.

Helsinki-Vantaan palvelut

Matkustus