Ohita navigaatio

Lapin kesä lumosi hollantilaisen matkanjärjestäjän: Lisää charter-lentoja Rovaniemelle

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
01.07.2016 klo 07:34
Arkistointipäiväys
Matkustus
Hollantilainen Voigt Travel tuo uusia charter-lentoja Hollannista Rovaniemen lentoasemalle kesäkaudella 2017.

Voigt Travel aloittaa lennot Amsterdamista Rovaniemelle ensi kesäkuussa. Matkustajia saapuu Hollannista Rovaniemen lentoasemalle kahdesti viikossa kesäkuun alusta heinäkuun loppuun.

– Lapin matkailulle tämä on erinomainen uutinen. Aikaisemmin olemme saaneet reittiavauksia talvikaudelle, mutta nyt tili on avattu myös Lapin kesään. Toivotamme Hollannista saapuvat matkustajat lämpimästi tervetulleiksi Suomen suveen ensi vuonna, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Hollannissa on suunnitelmia hieman pidemmällekin. Voigt Travel aikoo lisätä Lapin-matkojen tarjontaa seuraavillekin vuosille ja tällöin lentoaikataulut laajennettaisiin koskemaan myös elo-syyskuuta.

– Koskemattomille ja turvallisille kohteille on entistä enemmän kiinnostusta. Samoin lyhempien lomien kysyntä on kasvussa. Pohjoisin osa Eurooppaa on yhä todella kaukana ja tuntematon paikka eurooppalaisille matkustajille, joten saavutettavuus on elintärkeää, sanoo Voigt Travelin toimitusjohtaja Cees van den Bosch.

Lennot operoidaan niin sanottuina kolmiolentoina: Amsterdam-Rovaniemi-Tromssa-Amsterdam. Osa matkustajista jatkaa matkaansa vielä Rovaniemeltä Norjaan.

Matkanjärjestäjä Lapin vetovoimasta: ”Pitää luoda mahtavia elämyksiä”

Voigt Travel on lentoineen tuttu näky Finavian lentoasemilla Lapissa. Yhtiö on operoinut Suomeen jo 13 vuotta ja se on kokeillut kesämatkoja aiemminkin. Tulevalla talvikaudella 2016–2017 Voigtilla on yli 50 charter-lentoa Lapin lentoasemille.

– Vuodesta 2003 olemme kasvattaneet Lapin-lentojemme määrää talvisin. Viime talvena meillä oli alueelle yhteensä 45 suoraa lentoa. Kesämatkoja teimme Rovaniemelle jo vuosina 2007 ja 2008, sanoo van den Bosch.

Voigt Travel on keskittynyt lähinnä pohjoismaisiin kohteisiin. Suomen-matkojen osalta yhtiö on Hollannin suurin matkanjärjestäjä. Sekä Voigt Travelin että Finavian tavoitteena on saada Lapin kesä kukoistamaan myös matkailun saralla.

– Lapin talvituotteet ovat tietenkin tunnetumpia, mutta pohjoisen kesän markkinoinnissa meillä suomalaisilla on vielä tekemistä. Voigt Travelin lanseeraus voi hyvin olla ensiaskeleita kesämatkustuksen kasvuun, sanoo Finavian Joni Sundelin.

– Voimme osaltamme vahvistaa kuvaa arktisesta kesästä: lennoillamme pääsee kaikkien Lapin ihmeiden äärelle. Toki meidän on vielä parannettava palveluamme sille tasolle, joka meillä on olemassa talvisin. Mikäli matkaa ei varata nimenomaan kohteen vuoksi, on pystyttävä luomaan mahtavia elämyksiä ja matkailutuotteita, jotka vastaavat tämän päivän vaativien matkustajien odotuksiin, van den Bosch sanoo.

Vastatakseen kasvavan lentoliikenteen tarpeisiin Finavia on tehnyt Lapin lentoasemilla mittavat 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014–2016. Yksi suurimmista työmaista on Rovaniemen lentoasemalla parhaillaan käynnissä oleva kiitotieremontti.

Uudelleenpäällystyksen vaikutukset kesän lentoliikenteeseen

Kuva: Visit Rovaniemi