Hyppää pääsisältöön

Lentoaseman digikartan kehittäminen jatkuu

Julkaistu
16.01.2016 klo 07:00
Finavia käynnisti joulukuussa verkkosivuillaan, Facebookissa ja Twitterissä avoimen haun, jolla etsittiin interaktiivisen kartan testaajia. Sisäpaikannusta hyödyntävä digikartta on tarkoitus avata Helsinki-Vantaan lentoaseman verkkosivuilla ja  applikaatiossa sekä tuoda terminaalin infonäytöille.

Digikartan betaversioon kävi tutustumassa lähes tuhat käyttäjää. Hyviä kehitysideoita, toiveita ja ehdotuksia saimme lähes sata kappaletta. Oli hienoa huomata, että osa oli todella paneutunut asiaan ja nähnyt vaivaa testaamiseen.

Kiitos kaikille osallistuneille!

Jatkamme palvelun kehittämistä saadun palautteen perusteella. Esimerkiksi seuraavia toiminnallisuuksia aiomme parantaa heti: zoomaus, haku ja menu.

Lisäksi selkeytämme karttaa visuaalisesti ja korjaamme kartalla olevat virheet. Lisäämme esimerkiksi juna-aseman kartalle.

Tähtäämme siihen, että kartta voidaan ottaa käyttöön ennen kesää.

Jatkamme kartan kehittämistä senkin jälkeen ja suunnitelmissa on seuraavissa vaiheissa toteuttaa esimerkiksi WiFi-pohjainen sisätilapaikannus, opastustoiminnallisuus ja turvatarkastusjonon pituuden esittäminen.

Finavian verkkosivut toimivat myös mobiililaitteilla. Helsinki-Vantaan älypuhelinsovellus on saatavana suomeksi, englanniksi ja kiinaksi iOS-, Android-ja Windows-puhelimille sovelluskaupasta.

Kehitys