Hyppää pääsisältöön

Lentoaseman uudet ajanvietepelit houkuttelevat liikkumaan ennen lentoa

Julkaistu
29.11.2016 klo 06:00
Finavia on tuonut Helsinki-Vantaan lentoasemalle lisää aktiviteetteja. Näyttelyiden ja lepopisteiden lisäksi matkustajille on nyt tarjolla liikunnallisia pelejä.

– Lentomatkustamiseen on nyt entistä helpompi liittää aktiivisuutta. Kun edessä on pitkä lento, odotteluajan voi istumisen sijaan käyttää myös liikkumiseen. Uusien toiminnallisten pelien ansiosta matkustajilla on mahdollisuus hauskalla tavalla lisätä liikuntaa, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Tekemistä ja aktiviteettia Helsinki-Vantaalta löytyy jo entuudestaan. Marraskuussa lentoasemalle avattiin pelialue, jossa kaikenikäiset matkustajat voivat kuluttaa aikaansa tanssimalla tai pelaamalla ilmakiekkoa ja fudispeliä.Tanssipelin ideana on pelata konetta vastaan tanssimalla lattialla olevan ruudukon päällä koneen esittämien askelien mukaan. Käyttäjä voi valita sopivan vaikeusasteen, joten peli sopii hyvin niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin tanssijalle.Ilmakiekkoa ja fudista puolestaan voi pelata perheen tai kavereiden kesken. Molemmat pelit testaavat reaktionopeutta, ja tavoitteena on saada mahdollisimman monta maalia.

Pelialue sijaitsee lähtöportin 37 alakerrassa ja on avoinna ympäri vuorokauden. Pelaaminen maksaa 1–2 euroa/peli. Pelit on toimittanut suomalainen viihdelaitteiden toimittaja Pelika.

Kyse on ensin kolme kuukautta kestävästä testijaksosta. Sen aikana seurataan käyttäjämääriä ja suosiota, jonka perusteella tehdään päätökset jatkosta.

Liikunnan lisäämiseen tähtää myös toinen pilotti. Finavia on asentanut Helsinki-Vantaan lentoasemalle kolme latauskaappia, joihin voi laittaa oman matkapuhelimensa latautumaan lukittavaan lokeroon. Näin matkustaja on vapaa kävelemään terminaalissa, eikä hänen enää tarvitse istua puhelimen vieressä vahtimassa ja odottamassa puhelimen latautumista.

Kokeilut ovat osa Finavian palvelukehitysstrategiaa, jonka tavoitteena on tuottaa lentoasemalle uusia, innovatiivisia palveluita asiakaskokemuksen kehittämiseksi ja Helsinki-Vantaan vaihtomatkustustavoitteiden tukemiseksi.

– Haluamme lisätä viihtyisyyttä ja tarjota matkustajille mukavia, mieleenpainuvia hetkiä. Toivottavasti nämä uudet liikunnalliset pelit lisäävät matkustajien paitsi hyvinvointia saavat heidät myös hyvälle tuulelle. Parhaimmillaan lentoasemakokemus on huoletonta ja stressitöntä, Haapasaari sanoo.

Viisi terveellistä vinkkiä ennen pitkää lentoa

  1. Jätä puhelimesi latauskaappiin ja kiertele terminaalissa. Voit vaikka kävellä terminaalin päästä päähän. Edestakainen matka on noin kaksi kilometriä.
  2. Kävellessä voit bongata suomalaisten taiteilijoiden töitä tai piipahtaa valokuvanäyttelyssä.
  3. Lentoasemalla on monta rauhallista soppea, jossa voit vaikka venytellä. Tässä lista helpoista venyttelyliikkeistä.
  4. Suuntaa pelialueelle, ja kokeile uusia kaikenikäisiille sopivia aktiviteetteja: tanssipeliä, ilmakiekkoa tai fudispeliä.
  5. Reipasta liikuntaa kaipaavat voivat varata terminaalin pohjakerroksessa sijaitsevasta GLO-hotellista huoneen ja käydä hotellin kuntosalilla.

Matkustus