Hyppää pääsisältöön

Lentoaseman uudet puhelimien latauspisteet vapauttavat matkustajille lisää aikaa

Julkaistu
02.11.2016 klo 07:00
Finavia on tuonut Helsinki-Vantaan lentoasemalle kolme latausasemaa, joihin voi laittaa oman matkapuhelimensa latautumaan. Latauspisteiden puhelinlokerot ovat lukittuja.

Kun matkustaja voi jättää puhelimensa lukittuun lokeroon latautumaan, hänen ei tarvitse istua vieressä vahtimassa sitä.

Finavian palvelukehitysyksikön Customer Experience Champion Sini Kaikkonen kertoo uuden palvelun perustuvan ajatukseen matkustajan ajankäytön lisäämiseksi ja kiireen vähentämiseksi lentokentällä.

– Parhaimmillaan lentoasemakokemus on huoletonta ja stressitöntä. Vapautunutta aikaa matkustaja voi käyttää asiointiin, kahvilassa käyntiin tai ostoksien tekoon, Kaikkonen sanoo.

Syksyllä käynnistynyt kokeilu on osa Finavian palvelukehitysstrategiaa, jonka tavoitteena on tuottaa lentoasemalle uusia, innovatiivisia palveluita asiakaskokemuksen kehittämiseksi.

Kyse on kolmen kuukautta kestävästä testijaksosta, joka kestää vuoden loppuun asti. Sen aikana seurataan latauspalvelun käyttöä ja suosiota. Lataaminen ja lokeron käyttö on maksutonta.

Lukittavat lokerot on varustettu iPhone-, Android- ja Windows-puhelinten latausjohdoilla. Pisteet sijaitsevat porttien 13, 29 ja 34 luona. Yhdessä kaapissa on yhdeksän latauslokeroa, joten lukittavia latausasemia on tällä hetkellä yhteensä 27 kappaletta.

Latausasemat Finavialle toimittaa suomalainen Vivotech Oy. Ne ovat osa Suomen-laajuista latausverkostoa.

Lisää virtaa akkuihin saa myös

Matkustus Kehitys