Hyppää pääsisältöön

Lentoliikenne käyntiin Rovaniemellä - Joulupukin kiitotie sai uuden päällysteen

Julkaistu
01.08.2016 klo 08:39
Finavia Oyj:n kiitotiekunnostustyöt Rovaniemen lentoasemalla ovat valmistumassa ja kiitotie avataan tänään 1.8. reittiliikenteen käyttöön. Kiitotie on päällystystöiden vuoksi ollut kokonaan suljettuna 28.6. - 31.7.2016.

Valmistaudumme liikenteen kasvuun

Finavia Oyj aloitti työt Rovaniemen lentoasema-alueella jo toukokuussa. Lentoliikennealueilla kiitotie, rullaustie ja asemataso on päällystetty uudelleen ja uusittu valaistustekniikkaa. Rovaniemen lentoasemalla otetaan samalla käyttöön energiankulutusta vähentävää led-teknologiaa. Remontoinnin ohessa on korjattu myös sadevesiviemäröintejä sekä parannettu rullausteitä laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

- Työt lentoasemalla ovat edenneet suunnitellusti, eivätkä vaihtelevat säätilanteet ole päässeet vaikuttamaan aikatauluihimme. Tänä kesänä toteutetuilla kehitystöillä valmistaudumme myös lentoliikenteen kasvuun, sillä alueita on parannettu myös laajarunkokoneiden tarpeisiin paremmin soveltuviksi, kertoo Rovaniemen lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi.

Kiitotietyöt valmistuvat syyskuun alkupuolella

Reittiliikenne käynnistyy tänään, 1. elokuuta puoliltapäivin, mutta kiitotie on käytössä normaalia lyhempänä. Kiitotietyöt valmistuvat täysin syyskuun alkupuolella.

Työt jatkuvat lentoasemalla elokuun ajan ja lentoasema-alueella liikkumiseen vaikuttavia töitä tehdään öisin. Lentoasema on siksi kiinni 12.8. saakka klo 22.00-05.30 välisinä aikoina.

- Kiitotietä kunnostetaan etelän suunnassa noin kilometrin matkalla. Lentokoneet lähtevät ja laskeutuvat tavallista lyhyemmälle kiitotielle elokuun parin ensimmäisen viikon ajan. Tavallista lyhyemmän kiitotien käytöllä ei ole vaikutusta lentoturvallisuuteen, kertoo Juujärvi.

Rovaniemen lentoaseman kautta kulki vuonna 2015 reilut 478 000 matkustajaa. Kuluvana vuonna ennen liikennöintitaukoa (1-6/2016) lentoaseman kautta on kulkenut yhteensä 239 660 matkustajaa. Tämä on 5,1 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän.

Kiitotieremontti on Finavialta noin 13 miljoonan euron investointi Lapin matkailuun.

Matkustus