Skip navigation

Lentoyhtiö Air Baltic tulee Tampereelle – uusi reitti suoraan Riikaan

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
03.10.2016 klo 13:18
Finavian hyvät uutiset lentomatkustajille jatkuvat, kun AirBaltic aloittaa suorat lennot Tampereelta Riikaan. Latvian upeaan pääkaupunkiin lennetään maaliskuusta alkaen kuutena päivänä viikossa.

- Toivotamme AirBalticin lämpimästi tervetulleeksi Tampereelle. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme uuden reittiyhteyden palvelemaan Pirkanmaan alueen matkustajia. Nyt Tampereelta on alueen väestön kokoon verraten poikkeuksellisen hyvät yhteydet, sillä alue yhdistyy eri puolille maailmaa peräti kolmen eri vaihtolentoaseman kautta, iloitsee aluejohtaja, Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

- Suora yhteys kiinnostavaan kaupunkikohteeseen ja Keski-Eurooppaan on tärkeä maakunnan saavutettavuudelle ja uskon, että tämä lisää kiinnostusta myös uusille avauksille, hän jatkaa.

Uusi lentoreitti tuo Tampereen seudun yritys- ja lomamatkailijoiden ulottuville vahvan lentoyhteyksien verkoston, kun matkustajat voivat hyödyntää vaihtoyhteyksiä Riiasta. Tampereelta on tähän saakka päässyt Helsingin ja Tukholman kautta lukuisiin matkakohteisiin. AirBalticin kautta yhteyksien valikoima kasvaa, kun saatavilla on Euroopan suosituimmat kaupunkikohteet sekä monia Välimeren alueen lomakohteita.

Pirkanmaasta on samalla kehittymässä vahva ilmailukoulutus keskus Patrian siirtäessä lentokoulutuksen Tampere-Pirkkalan lentokentälle vuonna 2017. Lentäjäkoulutukseen panostaminen ja koulutuksen keskittyminen Tampereelle vahvistaa omalta osaltaan lentokentän tulevaisuuden näkymiä.

- Uusi mielenkiintoinen matkakohde ja reittiyhteys sekä lentokoulutuksen keskittyminen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle on hyvän yhteistyön tulosta maakunnan muiden toimijoiden kanssa. Lisääntyvä lentoliikenne luo kasvun mahdollisuuksia alueelle, sanoo Nurminen.

AirBaltic aloittaa lennot Tampereelta Riikaan 26. maaliskuuta 2017. Reittiä lennetään kuutena päivänä viikossa 76 paikkaisella Q400-koneella. 

Lentolippuja voi ostaa lentoyhtiön verkkosivuilta www.airbaltic.com

Uutta reittiyhteyttä esiteltiin lehdistölle 12.10.2016 Tampere-Pirkkalan lentoasemalla pidetyssä tilaisuudessa.

Kuvassa: Mari Nurminen, aluejohtaja, Finavia (vas.), Anna-Kaisa Ikonen, Tampereen pormestari, Janis Vanags, Air Balticin viestintäjohtaja  ja Helena Rissanen, Pirkkalan pormestari.

 

Matkustus