Hyppää pääsisältöön

Lihaton lautanen: Tässä ovat Helsinki-Vantaan parhaat kasvisannokset

Julkaistu
19.08.2016 klo 06:00
Jos reissuruokavaliosi on kasvispainotteinen tai täysin lihaton, lentoasema tarjoaa herkullisia kasvisvaihtoehtoja.   

Matkailuun liittyy usein upeita ruokaelämyksiä, mutta kasvisruokavaliota noudattaville ei välttämättä joka kolkassa löydy hyviä ateriavaihtoehtoja. Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kuitenkin mistä valita.

 
Ulappa Café & Barin (terminaali 2, lähtöselvitysaula) Parmigiana di Melanzane (jutun pääkuvassa yllä) eli munakoisoa parmesaanilla ei ole koskaan huti. Klassinen eteläitalialainen ruoka, jossa munakoisoa höystävät basilika, tomaattikastike ja aito parmesaani, valmistetaan lasagnen tapaan uunivuoassa, mutta pastalevyjen tilalla on munakoisoviipaleita. 

 
Toinen Ulapan klassikko ovat punaisessa pestossa pyöritellyt Gnocchit. Yksinkertaiseksi ruoaksi gnocchit on yllättävän haastavaa valmistaa niin, että koostumus on oikea. Jos kokki ei osaa hommaansa, perunapalleroista voi tulla kumisia ja sitkaita. Mutta jos annos onnistuu, kuten Ulapassa, ovat gnocchit herkullisen pehmeitä ja suussa sulavan sileitä.    

Myös Bistrot-ravintolan (terminaali 2, saapuvien aula 2A) Pasta Pomodoro hivelee makunystyröitä. Yksinkertainen annos ei vaadi lisukkeita – lihaa, oliiveja tai juustoa – vaan taidolla tehty tomaattikastike pääsee yksin oikeuksiinsa. 

 
Bistrot tarjoaa myös mukaan otettavia vaihtoehtoja kasvissyöjille. Esimerkiksi leipäjuusto-foccacia tarjoilee yhdistelmän paikan päällä paistettua italialaistyylistä leipää ja kotimaista gurmeeta eli leipäjuustoa ja lakkahilloa. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii täydellisesti. 

 
Bistrot-ravintolassakasvissyöjä voi myös koota tuoreen salaatin oman makunsa mukaan. Salaattibuffasta löydät ruokaympyrääsi ravintoasiantuntijoiden suosittelemaa värikkyyttä helposti!

 

Lue myös Helsinki-Vantaan gluteenittomista ruokavaihtoehdoista.

Matkustus