Hyppää pääsisältöön

Löydä lentokentän kummimmat Suomi-tuliaiset!

Julkaistu
04.03.2016 klo 06:00
Jos kaipaat viemisiksi suomalaiskansallisia tuliaisia, ei Helsinki-Vantaa petä. Katso tästä kentän parhaat Suomi-tuliaiset, jotka kummastuttavat turisteja.

Helsinki-Vantaan lentoasema – tuo kansakuntamme kansainvälisyyden solmukohta, jonka läpi vilistävät päivittäin tuhannet turistit ja vaihtomatkustajat.

Kansainvälisiä kuluttajia liehittelevien luksusbrändien vastapainoksi kauppakaduille on lastattu myös kahmalokaupalla lokaalia Suomi-eksotiikkaa.

Jos siis pohdit, mitä suomenmielistä nappaisit vietäväksi ulkomaille, tässä listaus Helsinki-Vantaan fennomaanisimmista ostoksista:

Aitosuomalainen karahkakoriste

Jos läheisesi arvostaa omin käsin taiteiltuja lahjoja, mutta askarteluun ei enää ole aikaa, tämä oksanpätkä on juuri oikea tuliainen.

Suomalaiseen kelo-oksaan maalattu tonttu näyttää liikuttavan paljon ala-asteen veistotunnin tuotokselta, vaikka koristeen voi napata mukaan lentokentän tuliaispisteeltä.

Maalattu tonttukoriste Helsinki Duty Free -myymälöistä (portit 22 ja 30).

Metsiemme suureläimet purkissa

Kiireisen kosmopoliitin aika ei aina riitä suomalaisissa metsämaisemissa samoiluun. Onneksi luontomme suureläimet ovat saatavilla myös parin sadan gramman peltipurkkeihin pakattuna.

Liha gourmet’n ystäville: hirvi, poro ja karhu säilykkeinä, olkaa hyvä!

Karhupaté, hirvipata, poronliha ja poronkäristys saatavilla useista Helsinki DutyFree
-myymälöistä (portit 13– 14, 22 ja 30) ja Finefood-kaupoista (portit 20, 30 ja 32).

Suurten seikkailijoiden suuntavimpain

Teknologisista vehkeistä viehättyneet oman elämänsä jamesbondit lämpenevät varmasti tästä suomalaisen insinööriosaamisen taidonnäytteestä.

Tiibetiläisen pyhän vuoren mukaan nimetty Suunto Kailash -rannetietokone on koottu kotimaassa käsin ja valmistettu maailman lujimmista materiaaleista, kuten titaanista ja safiirikristallista. Kellossa on GPS-paikannin ja se jäljittää matkailijan reitin läpi eri matkakohteiden ja aikavyöhykkeiden. Polku piirtyy ”seikkailuaikajanalle”, jonka voi visualisoida älyluuriinsa sovelluksen välityksellä.

Suunto Kailash -rannetietokone Lindroosilta (portit 27 ja 33).

Muumimaniaa joka lähtöön

Tove Janssonin möhömahaiset satuhahmot ovat suomalainen kulttuurivientituote vailla vertaa. Muumit ovat valloittaneet sydämiä ympäri maailmaa jo yli 70 vuotta ja siinä sivussa lainanneet hahmonsa tuotteelle jos toisellekin.

Muumeilla voit muun muassa viilata kyntesi, rasvata huulesi, pyyhkiä pöytäsi, suojata takamuksesi saunassa – ja jopa sammuttaa tulipalon!

Kuvan muumi-tuotteet Moomin Shopista (portti 26–27).

Lapin lumoa lentokoneeseen

Lapin tunturimaisemiin on Vantaan tasamailta jokusen sataa kilometriä välimatkaa. Jänkhän tunnelmaa kaipaaville löytyy kuitenkin apuvälineistöä myös lentokentän ostosparatiisista.

Sisäisen shamaaninsa voi loihtia esiin suihkukoneessa vaikkapa vuoraamalla istuimensa aidolla porontaljalla ja nauttimalla kuohuviininsä kuksasta.

Porontaljoja ja kuksia saatavilla useista Finefood-liikkeistä (portit 20, 30 ja 32), Helsinki DutyFree -myymälöistä (portit 13–14, 22 ja 30) sekä Kankurin tupa -liikkeistä (portit 26 ja 35).

Lue lisää Helsinki-Vantaan palveluista

Matkustus