Hyppää pääsisältöön

Match Made in HEL: Näin kiitotiestä tehdään catwalk!

Julkaistu
20.05.2016 klo 12:40
Toukokuun 24. päivänä kiitotie muuttuu catwalkiksi, kun Finavia ja Finnair tuovat kansainvälisen muotinäytöksen Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Ainutlaatuisen tapahtuman onnistumiseksi jokaisen järjestelyissä mukana olevan rooli on tärkeä, jotta kaikki palaset loksahtavat kohdalleen.

Match Made in HEL – The Runway -muotinäytös on järjestyksessään jo toinen Match made in HEL -kampanja. Ensimmäinen Match Made in HEL oli vuonna 2014 järjestetty skeittitapahtuma, jossa huippuskeittarit ympäri maailmaa saapuivat lautailemaan lentoaseman eeppisiin maisemiin.

– Tapahtumalla halutaan saada kansainvälistä näkyvyyttä lentoasemallemme sekä Finnairin lentoyhteyksille Euroopan ja Aasian välillä. Tämä on ollut pitkäjänteistä työtä ja tätä on tekemässä hieno, usean kymmenen ihmisen tiimi, Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg kertoo.

Itse muotinäytöksen järjestelyissä Finavian puolelta lankoja pitelee käsissään markkinointikoordinaattori Mari Lappalainen.

– Kyseessä on suurin ja samalla varmasti haastavin yksittäinen tapahtuma, mitä olemme koskaan järjestäneet. On ollut upeaa, miten lentoaseman eri yksiköt ovat lähteneet tekemään ainutlaatuista tapahtumaa kanssamme, Lappalainen kiittelee.

Ammattitaito näkyy

Muotinäytös ei ole näkyvyyttä pelkästään lentoasemalle ja Suomelle, vaan myös lentoaseman työntekijöiden ammattitaidolle.

Kiitotie muuttuu catwalkiksi, kun Finavia ja Finnair tuovat kansainvälisen muotinäytöksen Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Finavialta Match made in HEL -tapahtumaa ovat tekemässä mm. Markus Haapamäki (ylh. vas.), Sami Simola, Kitty Jansson, Joni Pekkanen ja Pekka Pakarinen sekä Mari Lappalainen (alh. vas.) ja Joonas Alanne.

– Pääsemme näyttämään, että ennakointi ja lentoaseman ammattitaito turvallisuuden saralla mahdollistaa myös tällaisen tapahtuman järjestämisen. Emme siis jousta mistään määräyksistä, vaan pikemminkin tupla varmistamme, että kaikki menee hyvin, Joni Pekkanen Security Services -yksiköstä sanoo.

Itse muotinäytös kestää vain puoli tuntia, mutta valmistelut näkyvät lentoasemalla jo edeltävänä päivänä. Lavarakennelmat tehdään valmiiksi muualla ja ne kuljetetaan kiitotielle vasta samana päivänä.

Normaali toiminta ei häiriinny

Tapahtumaan on tulossa noin 350 vierasta ja 150 järjestelyihin osallistuvaa.

– Lentoaseman mittakaavassa se ei ole suuri lisäys. 350 ihmisen liikuttaminen on periaatteessa vain yksi laajarunkokoneellinen, Sami Simola Apron Services -yksiköstä sanoo.

Kiitotien sulkeminen tällaisen poikkeuksellisen tapahtuman vuoksi vaatii huolellista valmistelua.

– Tämä ei häiritse normaalia liikennettä millään tavalla. Koordinoimme kaikkea liikkumista yhteistyössä lennonjohdon kanssa. Tässä pitää ottaa monta asiaa huomioon, kuten järjestää vieraille saattajat sekä rajata ja valvoa aluetta, Simola kuvailee.

Vain sää voi yllättää

Vähän ennen h-hetkeä tunnelma järjestäjien parissa on innostunut ja odottava. Järjestelyt on hoidettu niin viimeisen päälle, että kukaan ei myönnä jännittävänsä mitään muuta kuin säätä.

– Sää on ainoa, joka voi yllättää, Pekkanen nauraa.

– Mutta näytös pidetään joka tapauksessa, Lappalainen vakuuttaa.

Match made in HEL – The Runway

– Finavian ja Finnairin järjestämä Muotinäytös kakkoskiitotiellä 24. toukokuuta
– Yhdistää matkustamisen ja muodin ennennäkemättömällä tavalla
– Seitsemän kansainvälistä muotisuunnittelijaa Kiinasta, Koreasta, Japanista, Britanniasta, Ruotsista, Tanskasta ja Suomesta.
– Näytöksen kuraattorina toimii Tuomas Laitinen
– Näytöstä voi seurata livenä verkosta osoitteessa matchmadeinhel.com

Matkustus