Hyppää pääsisältöön

Matkatavaroiden käsittelyjärjestelmää laajennetaan

Julkaistu
03.05.2016 klo 06:00
Helsinki-Vantaalla on parhaillaan käynnissä matkatavaroiden kuljetinjärjestelmän lisäosan asennus, sillä kasvavat matkustajamäärät lisäävät tarvetta nostaa myös matkatavarakapasiteettia. Elokuusta alkaen vaihtomatkustajien matkatavarat kulkevat lennolta toiselle entistä sujuvammin.

Käsittelykapasiteettia saadaan lisää 2 400 laukkua tunnissa ja lattiapinta-alaa noin 1 500 neliömetriä.

Samalla saadaan lisää varastointitilaa niin sanotuille ”early bag” -laukuille, jotka on tuotu kentälle tai ovat tulleet Helsinkiin transfer-matkatavarana huomattavasti ennen lentokoneen lähtöaikaa.

Nyt asennettavan kuljetinjärjestelmäratkaisun avulla varmistetaan kapasiteetin riittävyys ennen terminaalilaajennuksen ja uusien matkatavaran käsittelytilojen valmistumista.

Helsinki-Vantaalla käynnissä olevan kehitysohjelman myötä lentoaseman matkatavarajärjestelmää laajennetaan merkittävästi vuoteen 2020 mennessä. Neljän vuoden sisään saadaan vaihtomatkustajien laukkujen käsittelyyn lisää kapasiteettia peräti 130 prosenttia nykyiseen järjestelmään verrattuna. Kokonaisuudessaan matkatavaran lajittelukapasiteetti kasvaa noin 60 prosenttia.

Katso aikajanalta, miten Helsinki-Vantaan kehitysohjelma etenee.

Kehitys