Ohita navigaatio

Matkavekka ja Lomamatkat ovat nyt Primera Holidays Oy

Artikkeli julkaistu
17.01.2016 klo 07:00
Pariskunta istuu aurinkotuoleilla rannalla ja pitävät toistensa kädestä kiinni.
Vuoden 2016 alussa Suomeen syntyy uusi matkailutoimija, kun Matkavekka ja Lomamatkat yhdistyvät yhdeksi yritykseksi nimeltä Primera Holidays Oy.

- Matkavekan liiketoimintaa on uudistettu viime vuosien aikana merkittävästi. Yhdestä Suomen suurimmasta välitystoimintaa harjoittaneesta matkatoimistosta on parissa vuodessa kehkeytynyt matkanjärjestäjä, kertoo Primera Holidays Oy:n toimitusjohtaja Minna Tuorila.

- Matkavekan tuotannossa ovat korostuneet kaupunkilomat Baltiaan ja muualle Eurooppaan, risteilymatkat sekä kiertomatkat. Kesäisin tuhannet lapsiperheet suuntaavat Matkavekan valmismatkapaketin suorilla lennoilla Tanskan Legolandiin, jatkaa Tuorila.

Lomamatkat on puolestaan yksi vanhimpia yhä Suomessa toimivia seuramatkajärjestäjiä. Lomamatkat päätyi Matkavekan omistukseen 2000-luvun alkupuolella.

Lomamatkat haluaa erottua suurista kilpailijoistaan toimimalla lähellä asiakasta. Tämä näkyy Tuorilan mukaan paitsi siinä, että asiakkaita lennätetään lomakohteisiin peräti 15 suomalaiselta lentokentältä, myös siinä, että Lomamatkoilla on matkakohteissa vielä perinteistä opastoimintaa.

Yhdistymisen tarkoituksena on rakentaa entistä vahvempi, monipuolinen matkailutoimija. Aikaisempaa tehokkaampi ja linjakkaampi organisaatio mahdollistaa toimitusjohtaja Tuorilan mukaan myös uuden liiketoiminnan synnyttämisen:

- Kun olemme tähän asti keskittyneet suomalaisten matkailijoiden lomakokemusten luomiseen, lähdemme nyt hakemaan uutta kasvua houkuttelemalla ulkomaisia matkailijoita Suomeen. Matkavekka valittiin joulukuun 2015 alussa Visit Finlandin Stopover Finland -projektin yhteistyökumppaniksi. Tarkoituksenamme on rakentaa sähköinen kauppapaikka ulkomaisille kuluttajille, jotka pysähtyvät Suomessa matkallaan Aasiasta Eurooppaan. Mallia otetaan sisaryhtiöstämme Islannista, jossa sähköinen incoming-kauppapaikka on toiminut menestyksekkäästi jo useita vuosia. Uskon, että yhteistyöllä sekä Visit Finlandin että muiden suomalaisten matkailutoimijoiden kanssa meillä on mahdollisuus tehdä Suomesta entistä merkittävämpi matkailumaa.

Lähde: Matkavekan tiedote 5.1.2016

Matkustus