Hyppää pääsisältöön

Paremmat yhteydet Tukholmaan Vaasasta, Turusta ja Tampereelta

Julkaistu
23.01.2016 klo 12:36
Maakuntakentille vuosi 2016 tuo mukanaan huomattavan kapasiteettilisäyksen, kun SAS tuo Tukholman-reiteilleen entistä suuremmat koneet sekä uusia vuoroja.

SAS:n matkustajakapasiteetti maakunnista kasvaa viime vuodesta keskimäärin 25 prosenttia. Eniten kasvua on luvassa Vaasaan ja Tampereelle, sillä Turun kapasiteettia on nostettu jo vuoden 2015 aikana suihkukonevuorojen myötä. Kasvua on luvassa Turkuun 15 prosenttia.

- On ilahduttavaa nähdä, että SAS jatkaa panostustaan Tukholman-reiteillään. Kaikilta kolmelta maakuntakentältä SAS lentää arkisin neljä päivittäistä lentoa Arlandaan. Näemme positiivisena SAS:n pitkäjänteisen työn maakuntakenttien liikenteen vahvistamisessa myös taloudellisesti haastavina aikoina, toteaa avainasiakaspäällikkö Mikko Komi Finaviasta.

- Näemme kaikkien kolmen kaupungin seutualueet merkittävinä asiakaspotentiaalin kannalta. Olemme todella tyytyväisiä, että voimme tuoda Tampereen, Turun ja Vaasan lentoasemille lisää kapasiteettia ja tarjota Tukholman Arlandan lentoaseman entistä useamman matkustajan ulottuviin. Vaikkakin Tukholma on sinänsä merkittävä kohde näiden kolmen alueen matkustajille, tarjoaa Arlanda hyvät jatkolentomahdollisuudet Skandinaviaan, Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin, kertoo SAS:n avainasiakaspäällikkö Tuomas Kankaala.

- Kapasiteetin nostot ovat hyvässä vauhdissa ja ensimmäisenä Tampereen ja Vaasan koneet on jo vaihdettu isompiin ja täysin uusiin ATR-72 koneisiin. Vuoroja on luvassa myös uusilla CRJ-900-suihkukoneilla maaliskuusta lähtien kaikilta mainituilta kentiltä, toteaa SAS:n avainasiakaspäällikkö Ari Aaltonen.

SAS:lla on käynnissä suuri kaukolentokoneiden matkustamojen uudistaminen. Kaikkiin kaukolentokoneisiin tulee uusi matkustamo kevään 2016 aikana.

Hae lentoyhteyksiä

Lähde: SAS:n tiedote

Matkustus