Hyppää pääsisältöön

Porin lentoaseman avointen ovien päivä houkutteli pari tuhatta kävijää

Julkaistu
19.07.2016 klo 08:18
Finavia järjesti Porin lentoasemalla avointen ovien päivän SuomiAreena-viikolla. Tapahtuma houkutteli paikalle mukavan määrän ilmailusta kiinnostuneita kävijöitä pilvisestä säästä huolimatta. Erityisesti lennonjohtotorniin tutustuminen oli menestys ja kierrokset tulivat nopeasti täyteen.

Päivän aikana pääsi tutustumaan erilaisiin lentokoneisiin ja lentoaseman kunnossapitokalustoon. Paikalla oli myös lukuisa määrä ilmailun harrastekerhoja sekä Ilmailuopisto ja Winnova, jotka tarjoavat koulutuksia ilmailuammatteihin. Päivän aikana järjestettiin myös yleisölennätyksiä.

Päivän lopuksi pidettiin SuomiAreenan hengessä paneelikeskustelu otsikolla ”Pelastaako matkailu Suomen työpaikat?” Ihan pelastajaksi siitä ei yksinään ole, mutta paljon olisi mahdollisuuksia hyödynnettäväksi, totesivat keskustelijat. Mukana keskustelemassa olivat projektijohtaja Anna-Mari Ahonen (Suomen kasvukäytävä -verkosto), pääekonomisti Ralf Sund (STTK), johtaja Paavo Virkkunen (VisitFinland), kansanedustaja Ari Jalonen ja toimitusjohtaja Kari Savolainen (Finavia Oyj). Paneelia veti päätoimittaja Markus Pirttijoki (Kainuun Sanomat).

Arvoimme Finavian pisteellä yhteystietonsa jättäneiden kesken lentokonesimulaattorikäynnin Ilmailuopistoon ja onnetar suosi Joona Haapiota. Jännittävää lentomatkaa Joonalle!

Finavia kiittää yleisöä käynnistä lentoasemalla sekä kaikkia mukana olleita kumppaneita tapahtuman järjestelyissä.

Matkustus Ihmisiä & Ilmailua