Hyppää pääsisältöön

Rovaniemen lentoasema saa uuden päällikön

Julkaistu
16.02.2016 klo 09:00
Finavia Oyj nimittää Rovaniemen lentoasemalle uuden päällikön. Ohjakset ottaa Johan Juujärvi, joka vastaa Suomen kolmanneksi suurimman lentoaseman toiminnasta 1.3.2016 lukien.

Johan Juujärvi on toiminut aiemmin mm. maahuolinnan Station Managerina Lapin lentoasemilla ja vastannut myös RTG:n ja Airpron jäänpoistotoiminnasta koko Suomen osalta.

– Tartun erittäin innoissani uuteen ja vastuulliseen tehtävään lentoasemalla, jolla on suuri merkitys koko Lapin matkailulle. Rovaniemen lentoasemalla asiat on hyvällä mallilla: terminaali on vastikään uudistettu ja lentoliikennealueet kunnostetaan tulevana kesänä. Keskitymme Finaviassa jatkuvasti palvelun parantamiseen, ja se tulee olemaan fokuksessa myös tästä eteenpäin Rovaniemen lentoasemalla. Finaviassa on tehty hyvää työtä myös uusien lentoyhteyksien houkuttelussa Lapin kentille ja tätä työtä tuen kaikin tavoin, sanoo tuleva lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi.

Lentoyhteyksien houkuttelu yhteistyössä alueiden ja muiden matkailutoimijoiden kanssa on tuottanutkin jo tulosta. Vastikään kuultiin positiivisia uutisia, kun lentoyhtiö Germania aloittaa ensi talvena suorat lennot Berliinistä Rovaniemelle ja Düsseldorfista Kittilään. Aiemmin suorat Lapin-lennot aloitti Lufthansa Münchenistä Kittilään.

Rovaniemen lentoaseman päällikkönä ja Lapin aluejohtajana toimii 29.2.2016 asti Martti Oinas, kunnes hän jää eläkkeelle pitkän ja hienon työuran päätteeksi. Oinaan saappaisiin aluejohtajana astuu Veli-Pekka Pitkänen, joka on toiminut aiemmin aluejohtajana Oulun, Kajaanin, Kuusamon ja Kokkola-Pietarsaaren lentoasemille.

Finavian Lapin lentoasemilla 2015 oli erinomainen vuosi: Ivalon ja Rovaniemen lentoasemilla oli ennätysmäärä matkustajia ja Lapin lentoasemien kokonaismatkustajamääräkin rikkoi miljoonan rajapyykin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Rovaniemen lentoasema valittiin 2015 vuoden lentoasemaksi.

Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö investoi Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euroa vuosina 2014-2016. Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Rovaniemen kiitotieremontti alkaa kesällä

Ihmisiä & Ilmailua