Hyppää pääsisältöön

Solmio kruunaa juhla- ja bisnestyylin

Julkaistu
12.09.2016 klo 06:00
Tyyliniekkojen ei tarvitse poiketa Helsinki-Vantaan kauppoja kauemmas löytääkseen asuunsa sopivan solmion.

Miesten bisnestyylissä kravatti on kellon lisäksi tärkeimpiä asusteita, joilla asua voi terästää. Vaikka solmio on vain ohut kaistale kangasta, se saattaa usein olla huomiota herättävin yksityiskohta.

Tyylitietoisten matkamiesten kannattaakin suunnata Helsinki-Vantaan kauppoihin ostoksille, sillä kentältä löytyy laaja valikoima kravatteja pukutyyliä piristämään.

Helsinki-Vantaan BOSS Storen (Portti 27) päällikkö Josephine Suopajärvi kertoo, että saksalaismerkin eleganteissa solmioissa on panostettu laadukkaisiin tekstiileihin.

“Asiakkaamme suosivat sinisävyisiä solmioita, jotka on valmistettu Italiassa aidosta silkistä”, Suopajärvi kertoo.

Liikemiehet, jotka ovat BOSS Storen suurin asiakasryhmä, suosivat räätälöityä ja ajatonta tyyliä.

”Meillä on sekä kapeita että leveitä malleja, joiden leveys on 6,5–7,5 sentin välillä”, Suopajärvi kertoo.

Kauluspaidan ja kravatin yhdistäminen on tarkkaa puuhaa, joten BOSS Storen myyjät ovat aina valmiita vinkkaamaan asiakkaille, miten oikea väri-, tekstiili- ja kuosikombinaatio löytyy. Aina voi kysyä neuvoa myös solmion sitomisessa.

Salvatore Ferragamon (Portti 24) Jan Koskinen taas kertoo, että suurin osa liikkeen asiakkaista ostaa solmion matkamuistoksi tai lahjaksi. Ferragamon italialaisvalmisteiset asusteet ovat erityisesti aasialaismatkustajien mieleen, ja niiden myynti on erityisen vahvaa kesäkuukausien aikana.

Ferragamon foulard-kuvioidut kravatit ovat malliltaan klassisia, ja niiden kuosit näyttävät etäältä abstraktin geometrisiltä. Läheltä tutkailtuna solmiokuosista voi kuitenkin erottaa symmetrisiä, limittyviä kuvioita, jotka koostuvat esimerkiksi pienistä elefanteista tai hevosenkengistä.

Vaikka foulard-kuvioidut solmiot ovat klassisia kestosuosikkeja, kravattia valitessa kannattaa muistaa helppo nyrkkisääntö: mitä vähemmän värikontrastia solmion kuosissa on, sitä hillitymmältä se näyttää.

Lue Helsinki-Vantaan kauppojen tarjouksista täällä.

Matkustus