Hyppää pääsisältöön

Suomalaissuunnittelija tähdittää kansainvälistä muotinäytöstä Helsinki-Vantaan kiitotiellä

Julkaistu
21.04.2016 klo 08:50
Finavian ja Finnairin Match Made in HEL kulkee kovaa vauhtia kohti toukokuun huipentumaa: on aika paljastaa muotinäytöksen kuudes suunnittelija. Hän on Heikki Salonen Suomesta.

Suomi on muotimaailman valokeilassa toukokuussa, kun Finavia ja Finnair tuovat seitsemän eurooppalaisen ja aasialaisen huippusuunnittelijan luomukset Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitotielle.

Suunnittelijoista viisi on jo paljastettu ja kuudentena kansainväliseen suunnittelijakaartiin liittyy suomalainen Heikki Salonen.

Salosen meriitteihin kuuluu arvovaltaisen ITS International Talent Support –kilpailun voitto. Hän lanseerasi omaa nimeään kantavan malliston vuonna 2009 Lontoon muotiviikoilla. Oman mallistonsa rinnalla Salonen työskentelee muotoilujohtajana OTB Groupissa, jonka brändejä ovat muun muassa Diesel ja Maison Margiela.

– Salosen tyylinä on sekoittaa karkeutta sofistikoituneisuuteen ja provosointia sielukkuuteen. Tämä näkyy innovatiivisessa materiaalien käytössä ja pikkutarkoissa leikkauksissa, kertoo muotinäytöksen kuraattori Tuomas Laitinen.

Tähän mennessä on paljastettu kuusi Match Made in HEL -suunnittelijaa: Shangguan Zhe Kiinasta, Arashi Yanagawa Japanista, Anders Haal Ruotsista, Henrik Vibskov Tanskasta, Bora Aksu Britanniasta ja Suomesta Heikki Salonen.

Seitsemäs suunnittelija on korealainen ja hänen nimensä paljastetaan lähiaikoina mm. Helsinki lentoaseman sosiaalisen median kanavissa.

Twitter Facebook Instagram

Suunnittelijaesittelyt löytyvät kampanjasivustolta osoitteessa www.matchmadeinhel.com.

Mistä Match Made in HEL -kampanjassa on kyse?

Matkustus