Hyppää pääsisältöön

Tuoreen leivän tuoksua lentokentällä

Julkaistu
28.10.2016 klo 06:00
Tiesitkö, että Helsinki-Vantaalla on oma leipomo? Tuoreen leivän tuoksu leijailee kentällä joka aamu, kun yön aikana syntyneitä herkkuja paistetaan aamuvirkkujen nautittaviksi.

Leivänystäviä odottaa Helsinki-Vantaalla oikea unelmien täyttymys, sillä Bistrot-ravintolassa syntyy päivittäin tuoretta leipää ja leivonnaisia. Bistrot’n maukkaita leipomotuotteita saa myös kentän muista HMSHost Finlandin ylläpitämistä ravintoloista.

Lentokentän leipomo pyörii läpi yön. ”Yövuorolaiset paistavat leipää läpi yön, jotta viideltä aukeavat ravintolat saavat tarjota asiakkaille tuoretta leipää”, HMSHost Finlandin operatiivinen johtaja Juha Räsänen kertoo.

Kuuden hengen tiimillä on leivänleivonnan taito hyppysissään ja heidän työskentelyään voi tarkkailla lasin takaa. ”Leipureille tulee toiveita pitkin kenttää – välillä he pyörittelevät pullia ja toisinaan leipää. Pyrkimyksemme on tarjota lähellä leivottua leipää ja vuodenaikoihin sopivia herkkuja”, Räsänen jatkaa.

Bistrot’n leipurit taikovat joka yö tuoreita herkkuja lentokentällä pientä suolaista tai makeaa etsivien matkustajien iloksi. Räsäsen mukaan leivonta on keskitetty yhteen leipomoon ennen kaikkea laadun vuoksi. "Haluamme tarjota matkustajille korkeatasoista ja tuoretta leipää."

Lue lisää kentän herkullisista ja täyttävistä leivistä täältä.

Katso tästä Helsinki-Vantaan ravintolat ja kahvilat.

Matkustus