Hyppää pääsisältöön

Ulkomaiden hiihtokohteissa lasketellaan pitkälle kesään

Julkaistu
06.03.2016 klo 07:00
Lapin-loma on edelleen suomalaisten hiihtolomasuosikki. Hiihtokautta voi jatkaa pitkälle kesään ja jopa vuoden ympäri useissa ulkomaiden hiihtokohteissa.

Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL:n talvilomakyselyssä 28,4 prosenttia ilmoitti lomailevansa kotimaassa talvilomillaan. Kevät ja kesähangille voi suunnata vaikka Japaniin, USA:han tai perinteisesti Keski-Eurooppaan.

“Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä korkeammalle on laskettelijan kiivettävä. Toblerone-patukasta tuttu Matterhorn-vuoren ympäristö Sveitsissä on klassinen ympäri vuoden auki oleva hiihtokohde. Japanissa puolestaan voi saada parissa viikossa metrikaupalla uutta lunta”, sanoo nettimatkatoimisto ebookersin markkinointipäällikkö Aki Juusola.

Ebookersin poiminnat loppukauden hiihtokohteiksi:

1. Gassan, Japani

Japanin pääsaarella sijaitsevalle Gassan-vuorelle sataa niin paljon lunta (noin 8 metriä), ettei hiihtokeskukselle edes pääse yhteysongelmien takia ennen huhtikuuta. Huhtikuusta alkava hiihtokausi jatkuu heinäkuulle. Gassan on helposti saavutettavissa luotijunalla Tokiosta.

2. Zermatt, Sveitsi

Matterhorn-vuoren ympäristö on Euroopan suurin ympäri vuoden auki oleva hiihtokeskus ja alppimaajoukkueiden vakiopysäkki kesäisin. Zermattin Snowparkissa on lumilautailijoille ja freestylehiihtäjille kaikki tarvittava. Zermatt on tunnettu myös aktiivisesta yöelämästä ja baarivalikoimasta. Lennä Zürichiin ja jatka junalla suoraan lentokentältä autottomaan Zermattiin.

3. Riksgränsen, Ruotsi

Laskettele keskikesän yöttömässä yössä. Riksgränsenissä se onnistuu. Rinteet ovat avoinna kesäkuun lopulle ja kelit parhaimmillaan huhtikuusta juhannukseen.

4. Mammoth, Kalifornia USA

Täydellinen perhekohde vaihtoehtoiselle kesälomalle. Yhdistä Kalifornian aurinko ja laskettelu. Hiihtokausi jatkuu kesäkuulle ja joskus pidempäänkin. Kelitakuu: noin 300 aurinkoista päivää vuodessa.

Näin pakkaat hiihtovarusteet lennolle

Hae lentoyhteyksiä hiihtokohteisiin

Lähde: ebookersin tiedote 25.2.2016

Matkustus