Ohita navigaatio

Uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalle: Qatar Airways avaa reitin Dohaan

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
09.03.2016 klo 12:56
Arkistointipäiväys
Lähikuva Helsinki Airport -kyltistä.
Matkustus
Helsinki-Vantaan lentoaseman rooli Pohjois-Euroopan johtavana vaihtokenttänä vahvistuu, kun Qatar Airways aloittaa lennot Dohaan.

– Olemme iloisia, että Qatar Airways tulee Helsinki-Vantaalle. Kyseessä on hyvä lentoyhtiö, jolla laadukkaat palvelut ja laajat yhteydet ympäri maailmaa. Odotamme reittiavausta innolla, koska se laajentaa Helsinki-Vantaan kattavaa lentotarjontaa entisestään ja tarjoaa Suomesta monipuolisemmat lentoyhteydet paitsi Lähi-itään myös Intiaan, Afrikkaan ja Australiaan. Uuden reittiavauksen ansiosta myös Helsinki-Vantaan asema vaihtoliikenteen keskuksena vahvistuu, toteaa johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lukuisia palkintoja vuosien varrella kahminut Qatar Airways lentää Dohan lentoasemalta Qatarista yli 150 kohteeseen kuudelle eri mantereelle. Viime vuonna Oneworld-allianssiin kuuluva lentoyhtiö palkittiin vuoden lentoyhtiönä (Skytrax Awards).

Lennot Dohan ja Helsinki-Vantaan välillä alkavat 10. lokakuuta.

– Samalla Qatar Airwaysin saapuminen Suomeen tarkoittaa, että kotimaamme matkailutoimijoille avautuu uusia mahdollisuuksia tuoda Suomea esiin matkakohteena. Puhdas luonto, eksoottiset vuodenajat ja suomalainen design houkuttelevat varmasti väkeä meille pohjoiseen Lähi-idästä ja kauempaakin, Sundelin sanoo.

– Matkailumarkkinoinnin onnistumisista on saatu hyviä tuloksia muun muassa Lapista, jossa lentomatkustajien määrä nousi viime vuonna yli miljoonan. Uskomme, että tämä hyvä draivi jatkuu ja Dohan-lennoilta saadaan jatkomatkustajia eri alueille, Sundelin sanoo.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema teki vuonna 2015 kaikkien aikojen matkustajaennätyksen: 16,4 miljoonaa matkustajaa. Ennätystehtailu jatkuu tänä vuonna, jolloin Aasian-reittien määrä on suurempi kuin koskaan aiemmin: Helsinki-Vantaalta pääsee kesällä yhteensä 17 Aasian-kohteeseen. Japanin-reittien määrässä mitattuna Helsinki-Vantaa on Euroopan suurin.