Helsinki-Vantaalta saa kylmää ja kuumaa vettä ilmaiseksi! Löydä vesipisteet kartalta

Matkustus
Julkaistu
22.07.2016 - 06:00
vesikartta
Helsinki-Vantaalta löydät 12 kylmävesihanaa, joista pullon voi täyttää ilmaiseksi. Lisäksi eteläsiivestä löytyy kaksi kylmä- ja kuumavesiautomaattia.

Harmittaako, että täysi vesipullo jäi turvatarkastukseen? Ota seuraavalla kerralla tyhjä pullo mukaan ja suuntaa turvatarkastuksen jälkeen yhdelle Helsinki-Vantaan ilmaisista vesipisteistä.

Helsinki–Vantaan wc-tiloista löytyy 12 kylmävesipistettä, joista voi vapaasti juoda ja täyttää pulloja.

”Olemme lisänneet automaattiset juomavesihanat vilkkaiden aulojen wc-tilojen yhteyteen. Hanat on asennettu kuuteen miesten- ja kuuteen naistenhuoneeseen lähellä portteja 12–13, 21, 26, 29 ja 32”, Helsinki-Vantaan apulaisjohtaja Jukka Isomäki Finaviasta kertoo.

Lisäksi lentoaseman eteläsiivestä, portin 54 läheltä, löytyy kaksi kylmä- ja kuumavesiautomaattia, joista saa myös kuumaa vettä veloituksetta. Helsinki-Vantaan nopeimmin kasvaville matkustajaryhmille Aasiasta kuuman veden saanti on olennainen osa arkea.

Vettä voi toki edelleen ostaa ravintoloista ja R-Kioskeilta (porteilla 29 ja 36).

Pullo vettä yhdellä eurolla

Lisäksi porteilla 13 ja 26 on kaksi pulloveden myyntipistettä. Yhden vesipullon saa eurolla. Jos maksat vesipullostasi kaksi euroa, tuotto menee kehitysmaiden lapsille.

Tällä hetkellä pisteeltä saa hiilihapotettua vettä, mutta myöhemmin syksyllä saatavilla on myös hiilihapotonta pullovettä.

Myyntipisteen ovat toteuttaneet yhteistyössä Finavian pitkäaikainen vastuullisuuskumppani kehitysyhteistyöjärjestö Plan Finland ja suomalainen perheyritys Finn Spring.

Lue lisää Finavian ja Planin yhteistyöstä