Skip navigation

Ystävänpäivä lähestyy – yllätä rakkaasi romanttisella kaupunkilomalla

Artikkeli julkaistu
05.02.2016 klo 07:00
Romanttinen pariskunta Pariisissa taustalla Eiffel torni.
Euroopasta löytyy useita romanttisia kaupunkikohteita Valentinen päivän viettoon.

Romanttisten kaupunkien kärkeen kuuluu itseoikeutetusti Pariisi. Lemmenlukoillekin on siellä varattu kaksi siltaa.

Kirjoittamattoman säännön mukaan Pont de l’Archevêché on tarkoitettu salaisille rakastavaisille ja Pont des Arts sitoutuneelle, vakiintuneelle rakkaudelle. Pariisi lienee salarakkaiden suosikkikohde, sillä ensin mainittu on aivan täynnä lukkoja!

Unohtumattoman illan voi viettää ajelemalla avokattoisella rättisitikalla rakkauden kaupungin katuja pitkin. Kielitaitoisten kuljettajien vetämään ajeluun kuuluu myös illallinen.

Omin jaloin kulkeville voi suositella yhtä kaupungin kauneimmista aukioista, Place des Vosges’ta, pittoreskissa Marais’n kaupunginosassa.

Romanttinen Barcelona

Barcelonassa romanttinen päiväkävely kannattaa sään salliessa aloittaa kaupungin kupeessa sijaitsevalta rannalta.

Alkuillan cava-lasilliset voi nauttia vaikkapa lähellä La Font Màgicaa, mieleenpainuvaa veden ja valon show’ta. Esitykset ovat puolen tunnin välein kello 19 alkaen.

Iltaa voi jatkaa metromatkan päässä sijaitsevassa Gràcian trendikkäässä kaupunginosassa pikkuruisia kuppiloita koluten.

Pusu Roomassa

Tiesitkö, että Pyhä Valentine oli alun perin roomalainen pappi?

Ei ehkä kovin romanttista, mutta pyhimyksen kukilla kruunattu pääkallo on näytillä Rooman Santa Maria in Cosmedin -kirkossa. Sen toinen nähtävyys on Bocca della Verità, totuuden suu, johon Gregory Peck esitti hukanneensa kätensä romanttisessa komediassa Loma Roomassa.

Talvesta huolimatta Italiassa pitää ehdottomasti herkutella artesaanijäätelöllä. Yksi Rooman tunnetuimmista jäätelöbaareista on Pantheonin lähellä sijaitseva Giolitti.

Valentinen päivän mauksi voi valita vaikkapa suklaisen bacion, joka suomeksi tarkoittaa pusua.

Rakastettu Ljubljana

Slovenian Ljubljana on jo nimensä mukaan mitä romanttisin paikka, sillä melkein samalla tavalla kirjoitettu ”ljubljena” tarkoittaa ”rakastettua”.

Kävelykierros kannattaa aloittaa Prešerenin aukiolta, jolla kansallisrunoilija France Prešerenin patsas katsoo haikeasti suoraan kohti saavuttamattoman rakkautensa Julijan rintakuvaa aukion toisella laidalla.

Romanttinen kävelykierros jatkuu Ljubljanica-joen yli ja pitkin vanhankaupungin kapeita kujia Ljubljanan linnaan, josta avautuu upea näköala yli koko kaupungin.

Hae aikatauluja ja yhteyksiä

Matkustus