Hyppää pääsisältöön

Ensiluokkaiset istumapaikat businessluokassa

Julkaistu
10.05.2017 klo 07:00
Oma matkustamo matkustamon sisällä ja täyspitkät sängyt minibaareilla – osa lentoyhtiöistä tarjoaa aiempaa hienompia kokemuksia laatua arvostaville matkustajille.

Mikäli kukkaro sallii, astetta tyylikkäämmin ja mukavammin lentäminen on kenties yksi parhaista asioista, joita rahalla saa. Vaikka lentäminen on nykyisin kaukana sen kulta-ajan glamourista – lentomatkustaminen oli erityisesti rikkaiden statussymboli 1950-luvulla – osa lentoyhtiöistä tarjoaa yhä viiden tähden matkakokemuksia.

Nykyisin businessluokka yltää jopa ensimmäisen luokan tasolle. Miltä kuulostaisi muokattava yksityinen sviitti tai parisänky? Katso alhaalta kolme erinomaista esimerkkiä lentoyhtiöiden tarjoamista huippupalveluista.

Qatar Airwaysin QSuite

Qatarilaisen lentoyhtiön kustomoitavissa yksityisissä tiloissa on muun muassa kaikkien aikojen ensimmäinen parisänky businessluokassa. Jokaisessa sviitissä saa säädettävien tilanjakajien ansiosta oman rauhan, ja sviiteissä on esiin vedettävät TV-näytöt. Esimerkiksi perheet ja yhdessä matkustavat ystävät voivat luoda myös yhteisiä yksityisiä tiloja – ikään kuin oman matkustamon varsinaisen matkustamon sisään.

Jokaisessa sviitissä saa säädettävien tilanjakajien ansiosta oman rauhan, ja sviiteissä on esiin vedettävät TV-näytöt.

Myös istuimiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Niissä on muun muassa käsin ommeltua italialaista nahkaa ja ruusukultaisia satiiniyksityiskohtia. Lisäksi matkustajat saavat milanolaisen laukkumerkki BRICin mittatilaustyönä tehdyn saniteettilaukun italialaisilla Castello Monte Vibiano Vecchio -tuotteilla.

Uudesta QSuite-konseptista pääsee nauttimaan Qatar Airwaysin lentokoneissa kesäkuusta 2017 alkaen.

Etihad Airwaysin Business Studio

Abudhabilaisen lentoyhtiön A380 ja 787 Dreamliner -koneiden Business Studioissa matkustajilla on enemmän tilaa rentoutumiseen. Kaikki Business Studiot ovat uniikkeja, ja niissä on istuimia sekä selkä että kasvot menosuuntaan päin. Tämän ratkaisun myötä matkustajilla on enemmän säilytystilaa, ruokailua helpottava pöytä sekä esimerkiksi kannettavalla tietokoneella työskentelyyn soveltuva sivupöytä. Studion istuimet muuntautuvat myös mukaviksi, täyspitkiksi sängyiksi. Tilanjakajat tarjoavat enemmän yksityisyyttä, ja jokaiselta istumapaikalta pääsee suoraan käytävälle.

Täyskokoiset peitot ja tyynyt, säädettävät päänojat ja selkätuet sekä patjan kiinteys takaavat matkustajille hyvät unet lennon aikana.

Business Flatbed -istuimet puolestaan avautuvat täyspitkiksi sängyiksi, joista on suora yhteys käytävälle. Täyskokoiset peitot ja tyynyt, säädettävät päänojat ja selkätuet sekä patjan kiinteys takaavat matkustajille hyvät unet lennon aikana. Etihadin kapearunkokoneista löytyvät Business Seats -istuimet voi säätää reilusti taaksepäin, ja niiden yhteydessä on lisäksi reilusti jalkatilaa sekä säädettävät lanne- ja jalkatuet ja päänoja.

Emiratesin Business Class

Miltei kaksimetrisiin Emiratesin Boeing 777-300ER -konetyypin Business Class -istuimiin haettiin inspiraatiota modernista urheiluautosta. Inspiraatio näkyy muun muassa ergonomisessa päänojassa sekä harmaissa nahkaviimeistelyissä. Matkustajilla on käytössä myös minibaari jokaisen istuimen yhteydessä, viihdetarjonta 23 tuuman ruudulta ja jopa HDMI-portti, jonka avulla näytöltä voi katsella omalle laitteelle tallennettuja ohjelmia. Ohjain kosketusnäytöllä helpottaa istuimen säätämistä 180 asteen vaaka-asentoon. Sängyksi muuntautuvat istuimet löytyvät myös Dubain-lennoilta A380-koneista.

Matkustajilla on käytössä myös minibaari jokaisen istuimen yhteydessä.

Matkustajia hemmotellaan Bulgarin saniteettilaukuilla, ja ateriat tarjoillaan Royal Doultonin posliinilautasilta Robert Welchin ruokailuvälineiden kanssa. Palkittu samppanja ja vuosikertaportviini täydentävät ruokaelämyksen. Businessluokassa lentävät matkustajat voivat lisäksi tilata autokuljetuksen lentokentälle tai -kentältä yli 70 kaupungissa.

Lue lisää economy- ja businessluokan eroista

Matkustus