Skip navigation

Finavia mukana Nordic Business Forumissa: Uudenlaista johtajuutta tosi-tv-konkarin kanssa

Lehdistötiedote
Artikkeli julkaistu
28.09.2017 klo 08:45
Finavia esittelee tosi-tv-pioneeri Gary Carterin ja #LIFEINHEL-kampanjansa avulla, miten pysyä kärjessä lentoasemien välisessä kovassa kilpailussa. Samalla se haastaa Nordic Business Forumin osallistujat ja Suomen elinkeinoelämän tarkastelemaan johtajuutta, yrityksen merkitystä ja vastuullisuutta uudenlaisesta näkökulmasta.

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasema on kansainvälisesti tunnustettu asiakaskokemuksen ja vastuullisuuden suunnannäyttäjä. Matkustajat valitsivat sen Travellinkin kyselyssä keväällä maailman parhaaksi lentokentäksi ja kesällä se saavutti arvostetun ACA-sertifikaatin hiilineutraaliudestaan.

-    Nyt laitamme itsemme uuteen tulikokeeseen. Olemme kutsuneet kiinalaismiehen testaamaan, onko Helsinki-Vantaan lentoasema maailman paras lentokenttä. Näytämme 30 päivän ajan sosiaalisessa mediassa, millaista lentokentällä oikein on, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Katja Siberg.

Tempauksen neuvonantajana on toiminut Gary Carter. Hänet tunnetaan mm. tosi-tv:n isänä, useiden menestyneiden tv-formaattien luojana ja sisältömarkkinoinnin guruna. Hänen nimekkäimpiin tosi-tv-ohjelmiinsa kuuluvat mm. Big Brother ja Survivor (suom. Selviytyjät).

-    Carterin avustuksella luomme uutta tapaa kertoa kansainvälisellä areenalla asiakaskokemuksen kehittämisestä. Yhdistämme tuttuja elementtejä uudella tavalla, ja näin välitämme suurelle yleisölle livenä myös yhtiömme merkitystä ja vastuullista tapaamme toimia, kertoo Siberg.  

Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja on yksi Euroopan merkittävimmistä solmukohdista Aasian ja Euroopan välillä. Kentän matkustajamäärät kasvavat ja rahtiliikenteellä riittää kysyntää.

-    Tänä vuonna palvelemme yli 18 miljoonaa matkustajaa, joista yhä useampi on aasialainen. Nopeinta kasvu on tällä hetkellä Kiinan suunnalta. Solmimme juuri sopimuksen kiinalaislentoyhtiö Lucky Airin kanssa uudesta reitistä Helsinki-Vantaalle. Suomi on nyt kiehtova paikka matkustaa ja tehdä bisnestä, kertoo Siberg.

Helsinki-Vantaalla on panostettu etenkin kiinalaismatkustajille suunnattuihin palveluihin. Finavia on esimerkiksi palkannut lisää kiinankielistä henkilökuntaa, tuonut kentälle kuumavesiautomaatteja ja kiinankielisiä opasteita sekä ottanut käyttöön e-tulkkipalveluita. Lisäksi HelsinkiAirport avasi juuri oman WeChat-sometilinsä tavoittaakseen suoraan kiinalaismatkustajia.

Finavia Nordic Business Forumissa 2.-3.10.2017 Helsingin Messukeskuksessa:
-    Finavian osastolla tavattavissa liiketoiminnan ja markkinoinnin henkilökuntaa
-    Gary Carter Live Stage Studion haastattelussa 3.10.2017 klo 11.30-11.45

Lisätietoja 2017 Nordic Business Forumista

Matkustus