Skip navigation

Finavia parantaa sähköautoilijoiden palveluita Kuopion lentoasemalla

Artikkeli julkaistu
28.09.2017 klo 06:58
Kuopion lentokenttä ulkoapäin.
Finavia ottaa käyttöön Kuopion lentoasemalla matkustajien sähköautojen latauspisteen. Latauspisteiden asentaminen lentoasemille on osa Finavian vastuullista ympäristötyötä.

Kuopion lentoaseman ensimmäinen latauspiste on asennettu ja sähköautojen lataaminen kuuluu pysäköintimaksun hintaan. Latauspiste sopii keskinopeaan lataukseen.

– Meille on tärkeää, että matkanteko on lentoasemalla mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Hienoa, että voimme nyt olla sujuvoittamassa matkustamista myös sähköautoilijoiden kohdalla, toteaa Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen Finaviasta.

Kuopion sähköautojen latauspiste

Sähköautojen latauspiste sijaitsee P1-pysäköintialueella ulosajopuomien läheisyydessä. Latauspiste on helppokäyttöinen, mutta tarvittaessa sen käytössä opastavat lentoaseman neuvonnan työntekijät.

Pitkäjänteistä ympäristötyötä

Finavia pyrkii parantamaan energiatehokkuuttaan jatkuvasti. Oman toiminnan hiilidioksidipäästöt ovat tiukassa tarkkailussa ja uusia vähähiilisiä ratkaisuja pyritään ottamaan käyttöön. Finavian tavoitteena on tehdä kaikista lentoasemistaan hiilineutraaleja vuoteen 2020 mennessä.

Finavia on mukana keskeisenä toimijana koko 21 lentoaseman verkostollaan eurooppalaisten lentoasemayhtiöiden yhteisessä sitoumuksessa, jonka tavoitteena on saada Eurooppaan 100 hiilineutraalia lentoasemaa vuoteen 2030 mennessä. Lentoliikennetoimialan yhteisenä globaalina tavoitteena on puolittaa kansainvälisen lentoliikenteen aiheuttamat päästöt vuoteen 2050 mennessä huolimatta alan kasvusta.

Lue lisää Finavian ilmasto-ohjelmasta

Kehitys Matkustus