Hyppää pääsisältöön

Finavia solminut aiesopimuksen lentoasema-alueen kehittämisestä kumppanien kanssa

Julkaistu
05.06.2017 klo 10:38
Finavia Oyj sekä NREP Oy:n hallinnoima rahasto ja Pontos Oy ovat solmineet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on Helsinki-Vantaan lentoaseman lähistöllä sijaitsevien kiinteistöjen kehittäminen lentoliikennettä ja lentoasema-aluetta palvelevalla tavalla

Osapuolet etsivät vuoden 2017 aikana omistus- ja rahoitusratkaisua, joka mahdollistaa Finavian tytäryhtiön LAK Real Estate Oyj:n omistamien kiinteistöjen kehittämisen. Toteutuessaan järjestely muun muassa vauhdittaa Aviapolis-alueen kehittymistä.

- Finavialle on tärkeintä löytää paras ratkaisu kiinteistöliiketoiminnan kehittämiseen tilanteessa, jossa investoimme merkittävästi ydinliiketoimintaamme eli Helsinki-Vantaan lentoasemaan kansainvälisen vaihtomatkustuksen solmukohtana, Finavian toimitusjohtaja ja LAK Real Estaten Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Kari Savolainen sanoo.

- Laajemmat rahoitus- ja omistusjärjestelyt mahdollistaisivat lentoaseman lähialueiden kehittämisen Suomen lentoliikennettä palvelevalla tavalla. Omistusjärjestelyjenkin jälkeen lentoasemarakennukset ja lentoliikenteen operatiiviseen toimintaan liittyvät kiinteistöt pysyvät Finavian omistuksessa, Savolainen jatkaa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman alue, Aviapolis ja sen lähiympäristö on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen, kasvava ja vetovoimainen kokonaisuus. Alueella on 20 000 työpaikkaa, ja määrän arvioidaan yhä kasvavan. 

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehittymisestä

Kehitys Raportointi