Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaa on Suomen suurimpia kesätyöpaikkojen keskittymiä

Julkaistu
23.05.2017 klo 07:14
Finavia-konserni työllistää tänä kesänä 150 nuorta ympäri Suomen. Helsinki-Vantaan lentoasema ja Aviapolis ovat yksi Suomen suurimmista kesätyöpaikkojen keskittymistä – sadat nuoret aloittavat kesätyöt lentoaseman kupeessa.

Finavialle kesätöihin saapuu niin lukiolaisia kuin yliopisto-opiskelijoita eri puolille Suomea muun muassa asiakaspalvelu- ja kunnossapitotehtäviin sekä konsernipalveluihin, kuten viestintä- ja markkinointiyksiköihin.

- Haluamme tarjota nuorille mielekkäitä työkokemuksia ja tukea heitä työelämän taitojen kehittämisessä. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja toivomme, että kesä Finavialla luo nuorille positiivisia kokemuksia työelämästä, Finavian HR Partner Sami Laine kertoo.

Helsinki-Vantaan kupeessa sijaitsevassa yrityskeskittymä Aviapoliksessa työskentelee vakituisesti 35 000 ihmistä noin 1 800 yrityksessä. Lukuisat Aviapoliksen yritykset työllistävät nuoria kesäaikaan muun muassa hotelli- ja ravintola-alan, myynnin ja asiakaspalvelun, tekniikan sekä ilmailu- ja turvallisuusalan tehtäviin.

Myös Helsinki-Vantaan kaupalliset toimijat tarjoavat nuorille kesätöitä lentoaseman ravintoloissa ja myymälöissä.

Finnair palkkaa tulevana kesänä noin 50 kesätyöntekijää etenkin lentokoneasentajiksi ja lähtöselvitysvirkailijoiksi. Pääasiassa Finnairin kesätyöpaikat on suunnattu alojen opiskelijoille ja vastavalmistuneille.

- Kesätyöntekijöillä on meille suuri merkitys, jotta saamme vakinaisen henkilöstömme kesälomat hoidettua. Kesä on erittäin vilkasta matkustusaikaa ja luonnollisesti meille on tärkeää säilyttää saumaton lentotoiminnan jatkuminen tänäkin aikana, Inka Ikonen Finnairin viestinnästä kertoo.

Myös huhtikuussa 2017 perustettu, lähes 500 catering-alan ammattilaista työllistävä ateriapalvelutuottaja Finnair Kitchen tulee palkkaamaan kesätyöntekijöitä etenkin tulevina vuosina.

Finavia työpaikkana

Avoimet työpaikat

Video: Finavialaisten kokemuksia Pekingin työntekijävaihdosta

Ihmisiä & Ilmailua Raportointi