Skip navigation

Helsinki-Vantaa valittu maailman parhaaksi lentoasemaksi

Artikkeli julkaistu
07.03.2017 klo 13:15
Matkustajat menossa rajatarkastukseen.
Kyse on nettimatkatoimisto Travellinkin tekemästä tutkimuksesta, johon osallistui 65 000 matkailijaa eri puolilta Eurooppaa. Matkustajat äänestivät Helsinki-Vantaan maailman parhaaksi lentoasemaksi. Toiseksi tuli Glasgow ja kolmanneksi Zürich.

- Helsinki-Vantaa on ollut lentoasemien huippukastissa liki 20 vuoden ajan. Tulos on todiste lentoasemamme palvelujen korkeasta tasosta, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Haapasaari kiittää erityisesti henkilöstöä. Hänen mukaansa hyvä työ ja kaikkien kentän työntekijöiden ponnistelut näkyvät suoraan asiakkaille ja heijastuvat nyt muun muassa Travellinkin tekemän tutkimuksen tuloksissa.

Travellinkin lentokenttäkysely on tehty vuosittain jo seitsemän vuoden ajan. Edellisellä kerralla Helsinki-Vantaa oli sen mukaan neljänneksi paras. Sijoitus on nyt parantunut. Siihen ovat vaikuttaneet esimerkiksi kentällä tehdyt muutos- ja parannustyöt.

- Helsinki-Vantaan lentoasema päihittää muut maailman lentoasemat palvelussa. Tulokset osoittavat, että palvelu, tarjonta ja laatu erottavat lentoasemat toisistaan ja vaikuttavat matkustuskokemukseen kokonaisuutena, kertoo Travellinkin Pohjoismaiden johtaja Erik Wikander.

Muista pohjoismaisista kentistä Oslon Gardermoen oli yhdeksäs, Tukholman Arlanda seitsemästoista ja Kööpenhaminan Kastrup kahdeskymmenesviides. Maailman huonoimmaksi lentoasemaksi rankattiin Berliinin Schoenefeldin.

Travellinkin kyselyyn osallistuneet matkustajat vastasivat matkansa jälkeen sähköpostitse toimitettuun kyselyyn ja kertoivat, minkälaisen kokemuksen he olivat saaneet niistä lentoasemista, joiden kautta he olivat matkustaneet. Lentoasemat arvioitiin asteikolla 1-5, jossa 5 on korkein arvosana. Tuloksissa ovat mukana kaikki ne lentoasemat, joiden kautta kulkee vähintään yhdeksän miljoonaa matkustajaa vuodessa ja joista saatiin vähintään sata vastausta.

Top 10 - Maailman parhaat lentoasemat

1. Helsinki Airport (HEL) 4,30

2. Glasgow International Airport (GLA) 4,20

3. Zürich Airport (ZRH) 4,19

4. Munich Franz Josef Strauss Airport (MUC) 4,15

5. Frankfurt Airport (FRA) 4,10

6. Geneva Airport (GVA) 4,08

7. Bangkok International Airport (BKK) 4,06

8. Tel Aviv - Ben Gurion International Airport (TLV) 4,06

9. Oslo Gardermoen Airport (OSL) 4,04

10. Dublin Airport (DUB) 4,04

Lähde: Odigeo lehdistötiedote 7.3. ja Iltalehti 7.3.

Matkustus Raportointi