Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan Muumi-myymälä juhlii 10-vuotissynttäreitä

Julkaistu
06.06.2017 klo 07:40
Muumit ovat monelle matkustajalle syy lentää Helsingin kautta. Muumi vierailee lentokentän nimikkomyymälässä 6. kesäkuuta.

Moomin Shop on toiminut samoissa tiloissa porttien 26-27 luona reilut kuusi vuotta. Alun perin kauppa oli pieni, noin parinkymmenen neliön lasikoppi portilla 26.

- Lasikopissa meinasi loppua happi, kun asiakkaita oli paljon. Kokeilimme avuksi tuuletinta, mutta se lennätti vain papereita ympäriinsä, kertoo koko kymmenen vuoden ajan Moomin shopissa työskennellyt myymäläpäällikkö Gabi Stubb.

Alkuvuosina Moomin Shopissa ei ollut myöskään omaa varastoa, vaan lasikopin läheisyyteen rakennettiin pieni koppi, johon mahtui hiukan tavaraa. Nyt varasto on lentoaseman kellaritiloissa, josta haetaan päivittäin pari kärryllistä uutta tavaraa myyntiin.

Vuosien aikana lentoasema on jatkuvasti vilkastunut ja myös Moomin Shopin aukioloajat ovat laajentuneet. Nyt kauppa on auki joka päivä kello 5-23 ja työntekijöitä on kaikkiaan yhdeksän.

Muumit ovat syy tulla Helsinki-Vantaalle

Asiakkaita Moomin Shopissa käy kuukaudessa keskimäärin 8 000 - 9 000. He tulevat kaikkialta maailmasta. Etenkin pohjoismaalaiset, britit, puolalaiset, saksalaiset ja israelilaiset tykkäävät muumeista.

Japanissa muumit eivät ole pelkästään lasten juttu, vaan monet aikuisetkin ovat ihastuneita muumeihin. Sen sijaan yhdysvaltalaisille muumit ovat melko tuntemattomia.

Japanissa muumit eivät ole pelkästään lasten juttu, vaan monet aikuisetkin ovat ihastuneita muumeihin.

- Amerikkalaiset ihmettelevät, mikä tämä hippo on, jonka he ovat nähneet joka paikassa Suomessa. Annamme heille sitten usein Introduction to Moomin -kirjan mukaan, jonka avulla he voivat tutustua muumeihin, Stubb kertoo.

Stubb paljastaa, että monelle muumit ovat niin tärkeitä, että he lentävät varta vasten Helsingin kautta, jotta pääsevät vierailemaan Moomin Shopissa.

Muumit ovat usein tärkeä lapsuuden hahmo, jota ihmiset eivät ole nähneet moneen vuoteen, joten Moomin Shopissa käynti saattaa herkistää.

Mukit ja pehmot suosituimpia

Koko kymmenen vuoden ajan Moomin Shopin suosituimpia tuotteita ovat olleet Iittalan muumimukit, pehmolelut, avaimenperät, magneetit, kassit ja lastenvaatteet. Myynnissä on kaikkiaan yli 1 000 erilaista tuotetta.

Vuosien aikana uusia tavarantoimittajia on tullut paljon lisää, ja tällä hetkellä Moomin Shopiin tulee tuotteita noin 70 eri toimittajalta.

- Suhteellisen edullinen tavara myy parhaiten. Keskiostos on kuitenkin kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa, Stubb sanoo.

Suosituimpia tuotteita ovat Iittalan muumimukit, pehmolelut, avaimenperät, magneetit, kassit ja lastenvaatteet.

Hän toivoo myymälän olevan asiakkaille elämys, minkä vuoksi sisustukseen on kiinnitetty paljon huomiota.

Etenkin lapset huomaavat erikoisuudet, kuten katossa välkkyvät revontulet ja jäätä muistuttavan myyntitiskin. Lapset tulevatkin mielellään kauppaan ja tuntevat muumihahmot hyvin.

- Jotkut vanhemmat sanovat koko ajan lapsilleen, ettei mihinkään saa koskea eikä mitään osteta. Kuitenkin lopulta he päätyvät itse koskettelemaan kaikkea ja ostamaan, Stubb nauraa.

Yksi ikonisimmista sisustuselementeistä ovat kaupan edustalla seisovat suuret Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen -patsaat. Niiden kanssa otetaan paljon selfieitä ja jopa teinit, joita muumien ei luulisi vähempää kiinnostavan, innostuvat usein kuvaamaan itseään hahmojen kanssa.

Muumipeikko vierailee lentoasemalla 6.6.

10-vuotissynttäreiden kunniaksi Muumipeikko vierailee Moomin Shopissa 6.6. kello 11, 12, 13 ja 14. Lisäksi luvassa on juhlan kunniaksi tuotetarjouksia.

Moomin Shop: sijainti ja aukioloajat

Kaikki Helsinki-Vantaan myymälät

Matkustus