Hyppää pääsisältöön

Helsinki-Vantaan sankari: Jo kuudes maailmanmestaruus karatessa

Julkaistu
11.09.2017 klo 12:27
Finavian palomestari Kim Waenerberg voitti jo kuudennen karaten maailmanmestaruuden poliisien ja palomiesten MM-kisoissa. Hän ei ole hävinnyt yhtään ottelua kymmeneen vuoteen.

Finavialla palomestarina työskentelevä Waenerberg voitti tänäkin vuonna kultaa Los Angelesissa järjestetyissä World Police & Fire Games -kilpailuissa. Voitto oli jo kuudes peräkkäin eikä Waenerberg ole hävinnyt yhtään ottelua kisojen koko kymmenvuotisen historian aikana.

- Aloitin karaten 14-vuotiaana eikä minulla ole ollut mitään suurempia loukkaantumisia, joten olen päässyt treenaamaan hyvin. Treenaamalla monipuolisesti ja optimoimalla treenin ja levon suhteen, paikat kestävät paremmin myös vanhemmalla iällä. En sitten tiedä kuinka kauan muut kilpailijat ovat harjoitelleet. Taso on näissä kisoissa välillä aika vaihteleva, Waenerberg arvioi menestystään.

Tänä vuonna kisoihin toi oman jännityksensä se, että Waenerbergin pohje repesi kaksi viikkoa ennen kisoja. Se pakotti ottamaan viikot ennen otteluja rennommin, mikä saattoi lopulta olla eduksi.

- Olin todella hyvässä kunnossa ennen kisoja ja otteluissa pohje oli hyvin teipattu. Pikkuvaivoja ei huomaa ottelun aikana, kun taistelutahto on päällä, hän naurahtaa.

Kaikkiaan World Police & Fire Games –kilpailuissa oli tänä vuonna lähes 10 000 osallistujaa eri lajeissa. Vuosien saatossa Waenerberg onkin ehtinyt saada paljon ystäviä ympäri maailmaa ja kutsuja kylään tulee jatkuvasti.

Mestaruuksia viidellä vuosikymmenellä

Waenerberg on harrastanut karatea jo lähes 40 vuotta ja voittanut Suomen mestaruuden viidellä eri vuosikymmenellä. Hän on kilpaillut maajoukkuetasolla vuosina 1985-1995 ja saavuttanut parikymmentä Suomen mestaruutta ja pohjoismaiden mestaruuden, EM-pronssia sekä MM-pronssia. Poliisien ja palomiesten kilpailujen lisäksi Waenerberg kilpailee nykyään menestyksekkäästi ikämiessarjassa Euroopan ja maailman mestaruustasolla.

- Valmistaudun otteluihin aina niin, ettei tarvitse jälkeenpäin jossitella, mitä olisi voinut tehdä toisin. Los Angelesin kisoihin pääsin treenaamaan Helsingin pelastuslaitoksella palomiehenä työskentelevän Oskari Rajalan kanssa, mikä oli todella hyvä. Oskari ottelee karaten maajoukkuetasolla.

Waenerberg pitää kuntoaan yllä muun muassa hiihtämällä, kuntosalilla ja treenaamalla karaten lisäksi potkunyrkkeilyä. Hän myös valmentaa potku- ja kuntonyrkkeilyä.

Poliisien ja palomiesten World Police & Fire Games järjestetään joka toinen vuosi. Seuraavan kerran kilpaillaan Kiinan Chengdussa vuonna 2019. Kim Waenerberg aikoo olla myös silloin mukana, mikäli vain terveys kestää.

Ihmisiä & Ilmailua